kategoria: Sprzęt
[#1] AcerView 34T/UVGA
Może ktoś wie dlaczego ten monitor tak wyświetla tzn.zmienia strony i zawija wszystko razem.

/używam takiej przelotki

"> Amiga --- VGA

> 3 (red) --- 1 (red)
> 4 (green) --- 2 (green)
> 5 (blue) --- 3 (blue)
> 11 (hsync) --- 13 (hsync)
> 12 (vsync) --- 14 (vsync)
> 16 (masa) --- 5 (masa)
> 17 (masa) --- 6 (masa r)
> 18 (masa) --- 7 (masa g)
> 19 (masa) --- 8 (masa b)
> 20 (masa) --- 10 (masa)

> Resztę zostawiasz niepodłączoną."/

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2014 02:19:48 przez amizet
[#2] Re: AcerView 34T/UVGA

@amizet, post #1

Teraz mi wyświetla tak, ale da się coś tu zrobić oprócz przesuwania ikon, bo jak włączę jakiś program to mi zmienia rozdzielczość i dalej nic nie widać. szok! cafe

[#3] Re: AcerView 34T/UVGA

@amizet, post #2

Poznaje tajniki amigi, włączyłem sobie sterownik multiscan i nawet spoko fajnie wyświetla/zatwierdzam save/ ale po resecie sterownik się nie włącza/włączam z ikony trzeba przełączyć tryb i zaczyna działać / co trzeba zrobić żeby działało od razu wszystko wie ktoś może/dzięki.

[#4] Re: AcerView 34T/UVGA

@amizet, post #3

A sterownik multiscan masz w katalogu dosdrivers czy storage? Jeśli w tym drugim, to skopiuj go do pierwszego. Kurcze piszę z głowy, a dzisiaj nie pospałem, ale jeśli przekręciłem nazwy katalogów to chodzi, o to, że sterownik nie jest ładowany przy starcie, bo jest umieszczony w złym miejscu - zobacz do s-s.
[#5] Re: AcerView 34T/UVGA

@gegu, post #4

Nie dosdrivers. Devs:Monitors - czyli z DOS: copy SYS:Storage/Monitors/Mult#? Devs:Monitors
Poza tym powinien być wykonywalny.
[#6] Re: AcerView 34T/UVGA

@Jenot, post #5

Dzięki za poprawienie i podanie odpowiednich katalogów, bo ja dzisiaj trochę nie kontaktuję - o to chodziło OK
[#7] Re: AcerView 34T/UVGA

@amizet, post #3

Sterownik jest w SYS:/Storgae/Monitors aha czyli muszę go skopiować do Devs później popróbuje, " Poza tym powinien być wykonywalny." ogólnie to nie wiem nic o tym "s-s" i tych innych rzeczach, ale rozumie że trzeba mu coś dopisać w informacjach czy gdzie bo nie wiem naprawdę "kiedyś tylko grałem na amidze" więc muszę się dużo nauczyć. Jeszcze spróbuje zrobić inne przelotki, może wtedy od razu będzie łapał obraz np: ami2vga.lha...

[#8] Re: AcerView 34T/UVGA

@amizet, post #7

Poprostu przekopiuj sterownik, wybierz odpowiednią rozdzielczość, a startup-sequence się nie przejmuj.
[#9] Re: AcerView 34T/UVGA

@gegu, post #8

Tak zrobię ale "a startup-sequence się nie przejmuj. " i tak muszę wiedzieć od czego są te wszystkie rzeczy w amidze, ale spoko dowiem się, mam jeszcze parę innych rzeczy które chciał bym zrobić i do tego są mi potrzebne takie triki, gdzieś coś wpisać gdzieś dopisać OKok, racja

/teraz jeszcze pomyślałem jaki sterownik jest w kickstart-cie nie dało by się od razu tam tego zaszyć/ i co z aplikacjami wiem że nie które działają w tych większych rozdziałkach ale nie które włanczają swoje / jest na to jakaś reguła coś im trzeba tam pozmieniać pewnie tak nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem