kategoria: Sprzęt
[#1] Kabel RGB
Chcę podłączyć A1200 do monitora VGA - mam przelotkę RGB->VGA, ale nie mam samego kabla Amiga->monitor, czy w tym przypadku Amiga->przelotka.

Czy ten kabel to jakiś standardowy kabel (tzn bez problemu do kupienia), czy też jakiś amigowy standard, i zostaje tradycyjne polowanie?
Szukałem na Allegro ale tam są raczej kable RGB->Euro, a RGB->RGB brak.

A może olać przelotkę i można znaleźć od razu RGB->VGA?
[#2] Re: Kabel RGB

@vojo, post #1

Masz przelotkę RGB-VGA i potrzebujesz kabla VGA / jaki to monitor / "ale nie mam samego kabla Amiga->monitor, czy w tym przypadku Amiga->przelotka"/ ale tą przelotkę wkłada się do gniazda VIDEO w Amidze a do niej podpina kabel od monitora.
[#3] Re: Kabel RGB

@vojo, post #1

Skoro masz przelotkę RGB-VGA to nie potrzebujesz kabla Amiga-monitor tylko standardowego kabla (jeśli monitor ma standardowe wejście DSub) VGA zwanego ostatnio kablem DSub lub analogowym. W sklepach sprzedających polizingowe pecety i różne używane części kosztuje taki kabel 5zł, w marketach i sklepach z nowymi produktami 30 do 60zł.

Kabla RGB-VGA nie kupisz a i robić nie warto bo jeszcze trafiają się monitory VGA z kabelkami wlutowanymi na stałe.

Pozdrawiam
[#4] Re: Kabel RGB

@RadoslawF, post #3

Racja Panowie!
Założyłem ze przelotka jest przy monitorze, a do niej idzie kabel RGB->RGB,
a to faktycznie przelotka podłączana do Amigi, a dalej juz potrzebny jest zwykły VGA.
Dzieki!

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2014 00:07:57 przez vojo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem