kategoria: A1200
[#1] podlaczenie klawiatury A500 do A1200
witam,
czesc osob ktore sledza forum zauwazyly pewnie ze mialem problemy po probie podlaczenia klawiatury od A500 do plyty A1200 (v1d4). plyte udalo sie uratowac. zdecydowalem ze ponowie probe podlaczenia klawiatury. Polaczenia sa ok ale klawiatura nie dziala. Capslock jest ciagle zapalony (nie da sie go wylaczyc) i nic sie nie da wpisac, zaden klawisz nie dziala. ma ktos jakis pomysl? jak sprawdzic czy to plyta nie dziala czy moze klawiatura?
[#2] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@jarek72, post #1

Podłączyć klawiaturę do pięćsetki - myślę, że ktoś się znajdzie kto pomoże. Jeśli nie to przyjeżdżaj do Chełma. ;)
[#3] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@Jenot, post #2

dzieki za zaproszenie. sprobuje poszukac kogos u mnie ale jesli mi sie nie uda to kto wie. chociaz to jednak troche daleko - chyba ze by sie jakies party szykowalo szeroki uśmiech
[#4] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@jarek72, post #3

No wiesz - party to koniec lata. Możemy jakiś sztabik zorganizować. U mnie na przykład. Arti coś urzadza to dlaczego i u nas czegoś nie zrobić? ;)
[#5] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@jarek72, post #1

Rozumiem że oryginalnej klawiatury od a1200 nie posiadasz żeby prawdzić czy działa? Napisz dla jasności jak to wszystko podłączyłeś tzn:

złącze klawiatury a500 8 pinowe (pin 1- czarny, pin 8 fioletowy) i po kolei gdzie podlączyłeś np:

CLK kbd (pin 1) -> pin 44 CIA U7 itd....

i napisz skąd podłączyłeś zasilanie klawiatury 5V i GND. Ewentualnie link do źródła z którego korzystałeś ze schematu.

Pozdrawiam
[#6] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@jarek72, post #1

Polaczenia sa ok ale klawiatura nie dziala

Albo płyta jest uwalona, albo klawiatura albo źle polutowałeś przewody.

Kiedyś przekładałem tak klawiaturę do 2B i działała. Sprawdzałeś w ogóle czy działa standardowa klawiatura w A1200?
[#7] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@11111olo, post #6

Nie mam klawiatury od 1200 pod reka. W przyszlym tyg bede mogl sprawdzic klawiature w innej a500. jak bedzie dzialac to znaczy ze plyta padla
[#8] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@jarek72, post #7

Raczej że VIA jest uszkodzony.
[#9] Re: podlaczenie klawiatury A500 do A1200

@11111olo, post #8

Zobaczymy po sprawdzeniu. najwyzej zrobie z niej konsole do gier ktore nie wymagaja klawiatury :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem