[#1] CDTV - jaki dysk SCSI?
Witam.
Właśnie testuję amigę CDTV. Ma ona zamontowany interfejs SCSI firmy TOMS. Czy dysk z tej aukcji się nada?
http://www.allegro.pl/item98431219_dysk_wide_ultra_hdd_scsi_seagate_4_3_gb.html
Ile może być warty taki interfejs? Pytam, bo może odkupię go od właściciela, a nie chcę go naciągać (to brat) i przepłacić też mi się nie uśmiecha.
[#2] Re: CDTV - jaki dysk SCSI?

@Louis, post #1

Nie wiem jaki interfejs masz w SCSI, ale podejrzewam że jest to 8 bitowe SCSI, czyli Narrow. Na 99% ten dysk się nie nada (co prawda istnieją przelotki Wide->Narrow, ale lepiej kupić po prostu dysk Narrow).
Sprawdź jakie masz złącze w interfejsie - jeżeli jest to złącze podobne do IDE, tylko ma 50 pin, to jest to Narrow, i takiego dysku szukaj.
[#3] Re: CDTV - jaki dysk SCSI?

@wali7, post #2

I jeszcze jedno pytanie. Z tyłu kontrolera jest złącze DB25. Co tam można podłączyć?
[#4] Re: CDTV - jaki dysk SCSI?

@Louis, post #3

To złącze to zewnętrzne SCSI, chyba o takiej samej funkcjonalności jak to wewnętrzne :)

więcej informacji:
http://amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=1446

[#5] Re: CDTV - jaki dysk SCSI?

@wali7, post #2

Kupiłem dwa takie dyski za piwko. Nie wiem czy sprawne, coś tam szumi w środku. I co dalej? Nie mam sterowników do tego interfejsu. Zgrałem z ADF dysk o nazwie A2091 setup disk - bo ten mi najbardziej pasował. Ale amiga nie widzi żadnego z tych dysków. Nie wiem skąd wziąć właściwy driver do tego interfejsu. Ma ktoś jakieś namiary?
[#6] Re: CDTV - jaki dysk SCSI?

@Louis, post #5

np. tu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem