@amizet,
post #35
Na płytce możesz wlutować zarówno podstawkę (typu SMD) jak i układ scalony. Jeżeli tylko scalak ma nóżki zagięte pod podstawkę to możesz wybierać. Ja pisałem o problemach związanych z wylutowaniem PLCC a nie wlutowaniem. Wlutowanie PLCC80 to praca na kilkanaście-kilkadziesiąt minut. Jak nie wierzysz, to spróbuj wylutować taki układ. Jeżeli tylko masz stację hot-air i doświadczenie w tej robocie, to masz spore szanse powodzenia, w innym przypadku - nie :) .
Co do cen za płytki, to sorry, ale podobnie jak i ty nie zajmuję się elektroniką zawodowo. Płytek PCB nie zamawiałem, cen nie znam. To będzie kilkadziesiąt zł (za PCB dla Picasso II), zazwyczaj cena jednostkowa spada wraz z wielkością zamówienia. Jeżeli masz namiary na firmę, możesz zadzwonić i zapytać. W przypadku projektu Thylacine autor dał pełną dokumentację w formacie Eagle. W przypadku Picasso II jest tylko schemat i zdjęcia gotowej karty. Na 99% powinno wystarczyć do zrobienia własnej wersji layoutu (1% daję na niepowodzenie związanym z jakimś istotnym, a nieznanym szczegółem dot. przebiegu ścieżek.... chociaż w tej generacji sprzętu nie powinno być takich problemów).
Wszystkie płytki będę zamawiał po min. 2-3 sztuki, więc zawsze mogę odsprzedać. Jeśli będę miał gotowe, na pewno napiszę o tym na PPA. Jak rozumiem, interesujesz się płytką dla Picasso II, nie Thylacine.
Ostatnia aktualizacja: 17.03.2014 08:27:35 przez wali7