kategoria: A1200
[#1] Blizkick i ROM 1mb
Witam
Czy ktoś wie czy da się kicknąć rom 1mb (3.9) w Blizkicku? Na samym początku wpisuje C:BlizKick * EXTRESBUF 150000 MODULE BPPCFix SpeedyIDE i amisia zapętla się w rebootach. W PPC mam nomaprom. Jest sens używania blizkicka przy wysmażonym romie i 4xeide? Tak pytam bo zasadniczo przedtem pracowałem bez a tak z ciekawości dzisiaj zainstalowałem i zdziwiłem się że zapętliło amigę.
[wyróżniony] [#2] Re: Blizkick i ROM 1mb

@Sosabowski, post #1

Nie da się.
[#3] Re: Blizkick i ROM 1mb

@stachu100, post #2

Stachu a wtym wysmażonym romie jest BPPCFix? i PrepareEmul?
Bo bez jednej ani drugiej komendy w s-s chodzi mi shapeshifter i ppc.
[#4] Re: Blizkick i ROM 1mb

@Sosabowski, post #3

BPPCFix jest. Tej drugiej raczej nie ma.
[#5] Re: Blizkick i ROM 1mb

@stachu100, post #4

O to dziwne bo mi shapeshifter lata bez jakiegokolwiek prepareemul itp. Sam byłem zdziwiony podczas instalacji i odpalania SS że wstał, załadował system MACowy i działa. U mnie system to WB Classic os3.9
[#6] Re: Blizkick i ROM 1mb

@Sosabowski, post #5

ROM 3.9 sam rezerwuje te bodajże 4 kb pamięci,więc emulator działa i nie trzeba używać PrepareEmul.
[#7] Re: Blizkick i ROM 1mb

@Grisza, post #6

O thx Grisza, trochę mądrzejszy człowiek teraz będzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem