kategoria: Sprzęt
[#1] Transport z Niemiec
Witam, ostatnio na Amibay pojawił się wątek sprzedaży obudów ze znaczkiem C=. Jako że jestem zainteresowany zakupem większej ilości, szukam kogoś, kto bywa przejazdem w okolicach Hamburga i mógłby - za opłatą - odebrać te obudowy i przywieźć je do Polski.

Przy okazji, gdyby byli jacyś jeszcze chętni na takie budy, to możemy zrobić jakąś akcję zbiorową. Zebrać wszystkie zamówienia do "kupy" i przywieźć towar do Polski w jednym transporcie. Wysyłka po Polsce była by znacznie tańsza niż 30€.
[#2] Re: Transport z Niemiec

@ITU, post #1

Ja bym ze dwie przytulił, fajny fetysz:).
[#3] Re: Transport z Niemiec

@fazior, post #2

Jeżeli ktoś jest chętny niech pisze. Czas ma tutaj dosyć duże znaczenie, a dostępna ilość obudów jest ograniczona.
[#4] Re: Transport z Niemiec

@ITU, post #3

Właśnie napisałem do znajomego, ktory jeździ busem. Jak sie odezwie to dam znać, czy jeździ w tamtych okolicach.
[#5] Re: Transport z Niemiec

@glichtanski, post #4

Znajomy mógłby jechać w przyszłym tygodniu. Jak chcesz to daj swój numer telefonu i się z nim dogadasz.
[#6] Re: Transport z Niemiec

@ITU, post #1

50 euro + wysyłka za takie coś?
Ta obudowa poza wyciętym laserem logo niczym innym nie imponuje. Ma same wady - jest ciasna, wykonana z cienkiej blachy, dyski montowane wzdłuż, brak filtrów przeciw kurzowych, zasilacz montowany na górze, tylko jeden wentylator na przodzie, brak wentylatora na górze obudowy.

To obudowa dla komputera do biura bo gracze kupują lepsze obudowy w porównywalnej cenie.

Sens ta obudowa ma jeszcze jak ktoś wsadzi za 6 tyś. jaką nową pseudo amigę
[#7] Re: Transport z Niemiec

@11111olo, post #6

Przesadzasz. Sam zasilacz 750W jest wart ze 200 zł. A tu z obudową kosztuje 320 zł.
[#8] Re: Transport z Niemiec

@wuk, post #7

Pytanie podstawowe: jakiej marki to zasilacz?

..no chyba, ze amigowiec bierze wsio jak leci.
[#9] Re: Transport z Niemiec

@wuk, post #7

25 euro za 750W zasilacz

On odda taką moc jak pier.... piorun

Jak przeciążysz ten zasilacz co następuje zwykle po 60-70% mocy deklarowanej, następuje coś takiego.

[#10] Re: Transport z Niemiec

@11111olo, post #9

Przepiękna eksplozja :)
Ale jak widać tutaj link to raczej normalka :)
Miałem w rękach ze 3 takie zasilacze w kompach PC i co dziwne to każdy padał w podobny sposób, ale nie aż taki widowiskowy.
Badziestwo jakich wiele.
[#11] Re: Transport z Niemiec

@superbonio, post #10

I tylko mi chodzi o to że ludzie patrzą na cyferki. Chińczyk nakleja nalepkę z napisem 750W bo mu wszystko jedno (inaczej nie dostanie miski ryżu ). A na poważnie wystarczy popatrzeć w jakiej cenie są sprzedawane zasilacze o tej mocy na allegro. Ceny zaczynają się od około 300 zł.
[#12] Re: Transport z Niemiec

@superbonio, post #10

Patrzyłem na to co dałeś pod linkiem - przecież ten zasilacz Jersey 420 nie jest z tej obudowy Commodore.
Commodore sprzedawał 4 podstawowe modele (G, GS, GX i XX) ale nawet najsłabszej konfiguracji bezproblemowo obsługiwały grafikę w SLI, a cały komputer był złożony pod kątem maksymalnych obciążeń.
użyj Google!
[#13] Re: Transport z Niemiec

@11111olo, post #9

Spadłem z krzesła...
[#14] Re: Transport z Niemiec

@11111olo, post #9

To ustal jaki to zasilacz. Bo raz mówisz, że za drogo a za chwilę, że za tanio.
[#15] Re: Transport z Niemiec

@wuk, post #14

Mi to bez różnicy jaki to zasilacz bo nie jest wart zakupu, i nie ma sensu roztrząsać jakiej jest firmy.

To ustal jaki to zasilacz. Bo raz mówisz, że za drogo a za chwilę, że za tanio.

Włącz myślenie! Zasilacz o mocy 750W kosztuje przynajmniej 300 zł (70 euro).
[#16] Re: Transport z Niemiec

@ITU, post #3

I jak? Dogadaliście się?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem