[#1] zewnętrzna stacja cd1411 - problem
Kupiłem dosyć tanio ten model zewnętrznej stacji jako "niesprawdzony" (wiadomo moje ryzyko). Niestety niedoczytałem sobie wcześniej że ta stacja nie składa się z dwóch modułów (kontrolera i stacji dyskietek) a z jednego - kontroler "zintegrowany" na elektronice stacji :( Jak sądzicie - jest szansa powodzenia "przeróbki" polegającej na rozcięciu ścieżek prowadzących z kontrolera do elektroniki samej stacji wlutowania gniazda stacji dyskietek w celu podłączenia jakiejś innej stacji dyskietek (ta która jest teoretycznie działa ale.. nie o to mi chodziło :( )
[#2] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@sunater, post #1

Najlepiej sprzedać tą stację jak jest sprawna (na zachodzie dostaniesz koło 100pln) i kupić walnięta zwykłą lub sam moduł za jakieś 30pln. Nie ma co kombinować z cięciem.
[#3] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@flops, post #2

niby racja ale.. ja potrzebowałem tej stacji do emulatora floppa i czarna obudowa 1411 bardzo mi pasowała do czarnej obudowy GOTKA :(
[#4] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@sunater, post #3

Heh, też ją miałem kupić ale po zapytaniu, czy jest możliwość zwrotu, ogłoszeniodawca się nie odezwał...

Czyli jednak działa? Imho nie warto psuć. Budę do stacji łatwo dostać i przemalować.
[#5] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@_arti, post #4

Dokładnie, gdzieś u mnie leży sama obudowa do stacji, wystarczy prysnąć na czarno i jest gitara. A ta stacja jest zbyt rzadka, żeby ją psuć. Lepiej odsprzedać komuś do kompletu CDTV.
[#6] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@_arti, post #4

Działa choć nie idealnie... Jednak mówimy chyba o innych stacjach bo moja jest z aledrogo :) Podmienię głowicę z oryginalnej stacji z a500 (są chyba takie same) i może będzie całkiem dobrze...
Jak rozumiem radzicie zostawić jak jest i szukać jakiejś innej "bazy" dla gotka ? Chyba tak zrobie - dzięki za wskazówki :)
[#7] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@sunater, post #6

i jak podmieniałeś tą głowicę?
Mam bardzo podobny problem. Moja stacja cd-1411 (czarna od cdtv) sypie błędami.
Jest jakiś sposób by ją naprawić / podmienić części z normalnej?

Mi ona jest potrzebna do CDTV, więc muszę albo ją naprawić, albo kupić drugą taką samą.
[#8] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@zmiennik, post #7

Możesz podmienić części z innej Amigowej. Można też przerobić jakąś z PC.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2015 00:12:30 przez SuperBuster11
[#9] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@SuperBuster11, post #8

jak to przerobić jakąś z PC?
W niej ponoć jest elektronika z kontrolerem zintegrowana jakoś ze stacją z tego co pisał autor, więc tylko jakaś rzeźba chyba mnie uratuje.
Dodam, że stacji nie rozbierałem, bo mam ją daleko od siebie, wiem tylko że jest z nią problem, który muszę zdalnie wyeliminować :)
Może ktoś zdolny by się podjął naprawy? OK
[#10] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@zmiennik, post #9

Jak już pisałem na priv, zajmę się nią.
[#11] Re: zewnętrzna stacja cd1411 - problem

@zmiennik, post #7

Okazało się że u mnie problemem jest elektronika stacji - na razie zarzuciłem projekt jej regeneracji :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem