kategoria: A1200
[#1] Problem z myszką/czy to normalne
Witam,

tzn. myszka np: w Audiomaster nie chce zaznaczać wydaje mi się że problem występuje /teraz to zauważyłem czasami/, pierwsze 30-40 minut jest wszystko w porządku teraz po chili przestoju /cały czasz włączona/ można powiedzieć że działa, ale pewnie zaraz znowu przestanie zaznaczać, tutaj przykład w linku/klik/

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2014 00:45:45 przez amizet
[#2] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@amizet, post #1

Wygląda na zużyty switchm, co to za myszka ? tzw trumienka czy coś innego ?
Czy np. przy "przesuwaniu ikonek na blacie" też tak jest ?
[#3] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@superbonio, post #2

Myszka była kupiona około roku temu na allegro za 30 złotych + shipping, jako nos /pisało używana ale była nowa w foli/ w systemie też jest uciążliwe /powiększanie okien lub przesuwanie/ ale w programach typu audiomaster jest bardziej uciążliwy / przestawiłem Double-Click Dealy na 26 i jest trochę lepiej w systemie. Co do myszki to przycisk troszkę opadł ale wydaje mi się że jest w normie.

[#4] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@amizet, post #3

Największym problemem w tych myszkach było/jest nadal to, że docisk kulki odbywał się w formie sprężynki z blaszki, a nie w formie mechanizmu z tradycyjną sprężynką z drutu. Na dodatek ta sprężynka nie jest zrobiona z blachy hartowanej i szybko traci właściwości sprężynujące. Efektem jest to, że kulka nie jest poprawnie dociskana do wałków i niestety, ale przestaje działać poprawnie.

Dlatego moim zdaniem te myszy, choć są ładne, to są to najgorszymi gryzoniami dla Amigi jakie znam.
[#5] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@gilban, post #4

Hmmm... Dziwne, mam tę mysz i działa mi już wiele lat. Fakt, że uwaliłem kabel przy wtyczce, ale wymieniłem to DB9 i działa.

BTW: O sprężystości stali nie decyduje jej hartowanie! ;)
[#6] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@amizet, post #3

Właśnie bez obudowy i kulki jest wszystko w porządku tzn. jeśli wcisnę switcha i kręcę rolką myszka działa idealnie. Po zmontowaniu pojawiają się problemy, wydaje mi się że może płytka się rusza bo przecież nie jest przykręcana do obudowy tylko dociskana przez obudowę, nic trzeba będzie ją jakoś ulepszyć.

Zna ktoś może program do zmiany przycisków, aby lewy był prawy a prawy lewy.

Najlepsze jest to że na aukcji na której kupiłem tą myszkę, niektóre osoby kupowały po sześć egzemplarzy ciekawe czy też mają z nimi problemy.
[#7] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@amizet, post #6

program z aminetu. dzialac bedzie tylko pod systemem.
http://aminet.net/package/util/cdity/leftymouse106
[#8] Re: Problem z myszką/czy to normalne

@Norbert, post #7

Nie no spoko może być dzięki, na razie robię tylko coś pod systemem bo używam multiscan-u i programy odpalam przez change screen.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem