[#12]
Re: WhichAmiga problem...
@Don_Adan,
post #10
Mozesz sprobowac podmienic CPU na te z Amigi na ktorej dziala OK. Byc moze starszy 68060 nie jest dobrze obslugiwany przez WhichAmiga.
Nie, nie... Nie tędy droga. Procek nie ma nic do tego. :)
Rację ma
glichtanski. Niestety jak dla mnie - za późno przedstawił rozwiązanie.

Sam na to już wpadłem, aczkolwiek nauka była "bolesna". :)
Wczoraj podczas walki z tym cholernym programikiem, podczas kopiowania bibliotek, wpadł nagle mój niespełna dwuletni synek i zanim się obejrzałem... nacisnął w Ami parę razy przycisk power.

Validację na CF szlag trafił i niedało się nic zrobić (podczas validacji po jakimś czasie zawsze było GURU).
Machnałem ręką, zrobiłem format i zainstalowałem system 3.1. Do tego dograłem biblioteki do 060ki z dyskietki dołączanej do Cyberstorma i odpaliłem Which Amiga. Efekt poniżej:
Przy okazji tej całej zabawy człowiek oderwał się od PC i super pobawił Amigą. :D Postanowiłem też nie przywracać starego systemu z lat 90tych, którego kopię mam "w razie jakby co", ale od nowa skonfigurować system, krok po kroku instalując 3.9 a później dodając sterowniki kart, oprogramowanie, nowsze biblioteki itp. zabawy będzie pewnie w moim przypadku na pół roku, ale spoko. Jest szansa, że w następnym konkursie systemowych blatów wezmę udział. ;)
Dzięki wszystkim za udział w rozwiązaniu problemu. Winna JAK (prawie) ZAWSZE jest biblioteka. :)