kategoria: A1200
[#1] Pilik exe
Sorry , ale jestem lamerem jeśli chodzi o Amige.
Mam konfiguracje : A1200 + HxC + CF
Chodzi mi o uruchomienie plików EXE (Dema). W jaki sposób mogę to zrobić. W UAE podmontowuje pod stacje dyskietek i bootuje. A na żywym sprzęcie ??
[#2] Re: Pilik exe

@pabloz, post #1

przerzuć na cf i uruchom..

a jeżeli masz to na adf bootującym, to wiesz jak..

a jak same pliki exe, to wrzuć na czysty adf utworzyny w Winaue i dalej wiesz..
[#3] Re: Pilik exe

@pabloz, post #1

może to demo na dos/windows? pomysł
[#4] Re: Pilik exe

@pabloz, post #1

1. Przerzuć plik dema na CF.
2. Uruchom Amigę bez startup-sequence.
3. Wpisz w shellu pełną ścieżkę do pliku exe wraz z jego nazwą i wciśnij ENTER.

Jeśli któryś krok nie jasny to pytaj - rozwiniemy temat.
[#5] Re: Pilik exe

@pong777, post #4

Dzieki serdeczne za wasze podpowiedzi.

Jak uruchomic amige bez sekwencji startujacej ?
[#6] Re: Pilik exe

@pabloz, post #5

Włącz Amigę i przytrzymaj wciśnięte oba przyciski myszy, aż ukaże sie coś w rodzaju biosu. W dolnym prawym rogu bedzie opcja uruchamiania bez s-s.
[#7] Re: Pilik exe

@glichtanski, post #6

Dzięki,

Startuje plik.exe bez startup sequence, ale niestety za mało pamięci :( mam a1200 bez rozszerzeń
[#8] Re: Pilik exe

@pabloz, post #7

No to juz wiesz, jaki jest nastepny krok
[#9] Re: Pilik exe

@_arti, post #8

no wiem artii. zakładam świnke skarbonke i chyba zabieram na to: ??
http://retroami.com.pl/product.php?id_product=74
[#10] Re: Pilik exe

@pabloz, post #9

Ewentualnie możesz też rozważyć nadchodzącą kartę pamięci 4MB SRAM w cenie ok 200 pln, która jest konstruowana tu na PPA (jeśli przede wszystkim niska cena ma dla Ciebie znacznie).

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2014 09:24:37 przez strim_
[#11] Re: Pilik exe

@strim_, post #10

To zalezy tez od dem, ktore chce ogladac.
[#12] Re: Pilik exe

@pabloz, post #7

Jak podasz nazwę demek, to użytkownicy ci podpowiedzą, na jakiej konfiguracji działają płynnie.
[#13] Re: Pilik exe

@sanjyuubi, post #12

Dopiero zaczynam amigować po 20 latach przerwy :). Chiałbym zapewne ogladac starsze demka zeby troche powspominać i także nowsze produkcje żeby zorientować się co się dzieje na współczesnej demoscenie .

Mam emulator HxC. Może ktoś ma gotową paczkę HFE - ów i był tak uprzejmy i mi udostępnił :))))
[#14] Re: Pilik exe

@pabloz, post #13

Dobra karta do najnowszych demek potrafi kosztować 1500-2000 PLN, więc nie wiem, czy pozostanie przy UAE nie będzie lepsze...
[#15] Re: Pilik exe

@pabloz, post #7

Popatrz na dema z lat 1993-1995, większość powinna ruszyć na gołej A1200. Świnkę jak najbardziej organizuj, bo apetyt rośnie :)

edit: przypomniałem sobie - czasem plik odpalający to seria komend odnoszących się do poszczególnych partów. Wtedy taki plik startowy jest plikiem tekstowym. Odpalasz to execute nazwa pliku i powinno iść.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2014 21:47:24 przez Red_Bullet
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem