[#1] Przedłużenie taśmy klawiatury
Hejka wszystkim.
Jak w tytule... Jak to ustrojstwo przedłużyć ???
Robił ktoś bo jedną już zwaliłem i ostała mi się jeszcze tylko jedna

[#2] Re: Przedłużenie taśmy klawiatury

@bastan, post #1

Potrzebne ci beda:
- popsute dwie a600/1200
- popsuta klawiatura od Amigi
- plytka do wytrwienia

Robisz:
- wyjmujesz zlacza z popsutych plyt i robisz cos na ksztalt przelotko-przedluzki wykorzystujac do tego plytke
- z popsutej klawiatury bierzesz tasme do zrobienia przedluzacza

Wszystko. Tak w 10 sekund mi przyszlo do glowy

[#3] Re: Przedłużenie taśmy klawiatury

@bastan, post #1

Samej taśmy nie można w prosty spoób wydłużyć.
Można natomiast "przedłużyć" złącze na płycie już piszę o co mi chodzi.
Wylutowytujesz gniazdko klawiatury (to w które wtykasz taśmę) bierzesz taśme np. od dysku z jednej strony wlutowywujesz na miejsce wylutowanego gniazda (do płyty) a z drugiej lutujesz wylutowane gniazdko i voila. :D

[#4] Re: Przedłużenie taśmy klawiatury

@_arti, post #2

A500 też ma taką klawiaturę na taśmie i to znacznie dłuższej, tylko
niestety wyprowadzona jest w innym miejscu. Poza tym to w pełni zgodna
z tą od a1200 - sprawdzałem i działała.

[#5] Re: Przedłużenie taśmy klawiatury

@11MASTEr, post #3

oryginalne klawiatury od amigi mają to do siebie, że przy częstym otwieraniu szybko się wyciera materiał przewodzący sygnały. ostatnio kupiłem nówkę klawiaturę do ami na funzine i tam już użyto bardziej wytrzymałego materiału. nie sądzę, że uda się bez problemowo przedłużyć taśmę klawiatury, paski na taśmy są ultra cienki i ciężko je będzie połączyć.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem