[#1] a1200 problem ze starstruck
Witam

moj config: 1200/MK IV/ Apollo1260/50Mhz/64Mb.
Sterowniki z fast aty + os 3.5, dysk 80 gb ( 2gb system, reszta stuff)

Objawy :

amiga uruchomiona po raz pierwszy dziala OK, tylko demo starstruck zawiesza mi sie na "wronach". Inne losowo sie nie uruchamiaja.

po resecie i ponownym zaladowaniu sie systemu wszytsko dziala idealnie.

Moze ktos sie spotkal z ww zachowaniem AMI ?
[wyróżniony] [#2] Re: a1200 problem ze starstruck

@lotharek, post #1

sterowniki z fast aty znaczy się samo fast ata też jest obecne, przy dużym dysku na pierwszym kanale kontrolera ata3.driver powinien być uruchamiany z opcją RESIDENT co wymusza dodatkowy restart, tak wygląda jakby go brakowało
nie zaczaiłem MK IV, nie wiem jak w tej wersji kontrolera, ale jeśli tak samo jak w poprzednich to odpal ATA3Prefs, zaznacz RESIDENT i zapisz, albo w s-s do ata3.driver dodaj RESIDENT

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2014 21:00:03 przez Kilos
[wyróżniony] [#3] Re: a1200 problem ze starstruck

@Kilos, post #2

Tak, w Mk-IV jest tak samo i potrzebny jest reset po załadowaniu sterownika (też mam tą wersję w jednej zw swoich A1200 i zachowuje się suboptymalnie bez sterownika ).

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2014 21:11:17 przez strim_
[#4] Re: a1200 problem ze starstruck

@strim_, post #3

Witam

oczywiscie edycja S-S pomogla, dziekuje serdecznie, temat do zamkniecia
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem