kategoria: Sprzęt
[#1] datalux pudelko
Posiada ktoś zbędne? Przygarnę i zagwarantuje godna starość.
[#2] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #1

Mam pudełko podobne do dataluxa, mogę oddać za parę złotych.

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2014 20:31:55 przez tOMashBe
[#3] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #1

Nabyłem 2 dni temu z ogłoszenia lokalnego.. z 89 dyskietkami, z grami Amigowymi :) ale nie oddam :) Pęknięte lekuchno, bez kluczyka, pożółkłe i pooklejane naklejkami :/
[#4] Re: datalux pudelko

@ExciterELB, post #3

Też mam oklejone - zakupiłem wraz z A600. Jak się pozbyć naklejek, żeby nie uszkodzić plastiku?

Ps. Także nie oddam
Wydaje mi się, że arti wystawił na amibayu pudełko na dyskietki, ale nie jestem pewien - sprawdź.
[#5] Re: datalux pudelko

@gegu, post #4

Jak się pozbyć naklejek, żeby nie uszkodzić plastiku?

Istnieje coś takiego jak spray do usuwania etykiet. Zdaje mi się, że nie powinien rozpuścić plastiku (w przeciwieństwie np. do benzyny), ale najpierw sprawdź na jakimś niewidocznym fragmencie.
[#6] Re: datalux pudelko

@recedent, post #5

Nazywa się Label-off. Super sprawa. Drogi, ale wart swej ceny.
[#7] Re: datalux pudelko

@stachu100, post #6

Oooo, dzięki Wam obu za odpowiedź.
[#8] Re: datalux pudelko

@tOMashBe, post #2

tylko datalux :)... logo dobrze mi się kojarzy.
[#9] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #8

Mi jakoś też tylko datalux pasuje. Stylistycznie no i chyba najpopularniejsza firma zaraz po Commodore w pierwszej połowie lat 90. OK
[#10] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #1

Mam pudełko Maxell świetnie pasuje do Amigi
[#11] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #8

https://www.dropbox.com/s/5j6l0hddjoh3oqn/2014-04-08%2017.17.16.jpg
[#12] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #1

Wala sie tego zwykle sporo przy wiekszych zakupach dyskietek (nie mowie o aukcjach Allegro, tam nawet kluczyk by sprzedawali osobno), jednak niestety tego konkretnego nie mam. Jedynie Precision do oddania za symboliczne piwo i przesylke. Wiecej to nie jest "warte". Dol szary, gora niebieska, miesci 100 dyskietek.
[#13] Re: datalux pudelko

@F7sus4, post #12

Ja mam pudło Dataluxa szeroki uśmiech Kluczyka chyba do niego nie mam.
Kiedyś długo szukałem przeźroczystej mychy do Amigi Dataluxa, żeby skompletować wszystko, tak jak miałem z braćmi w latach '90. Pudełki mogę odsprzedać, bo miałem takie najtańsze standardowe, nie Dataluxa.
[#14] Re: datalux pudelko

@F7sus4, post #12

To jak kolega wilkwcieniu się nie zdecyduje to z chęcią przygarnę, bo część moich dyskietek jest skazana na tekturowe pudełka ;)
[#15] Re: datalux pudelko

@teh_KaiN, post #14

Bierz. Ja właśnie kupiłem 2 dataluxy w bardzo dobrym stanie :)...
[#16] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #15

Jak ktoś jeszcze szuka to tu jest jedno:
Pudełko na dyskietki Amiga Commodore
[#17] Re: datalux pudelko

@glon, post #16

do dataluxa to mu bardzo, bardzo daleko... ;)
[#18] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #17

W takim razie mój błąd, ja takie mam (kupione dawno temu wraz z Amigą 500), przez to uznałem odruchowo, że o to chodzi.
[#19] Re: datalux pudelko

@wilkwcieniu, post #17

To tylko pudełko na dyskietki a nie złoty graal :)
[#20] Re: datalux pudelko

@mikser, post #19

jak nie jak tak ;)...
[#21] Re: datalux pudelko

@gegu, post #4

Zwykły żel do golenia naniesiony na nalepki rozpuszcza ten klej i nie pozostawia śladów na tworzywie.
Oczywiście trzeba trochę odczekać zanim zacznie działać tak ze dwie trzy godzinki.

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2014 23:27:36 przez Jacol
[#22] Re: datalux pudelko

@flops, post #13

W ramach offtopa - mam na zbyciu przezroczysta myche od Datalux:)Kiedyś mi sie skapanela, ale jakis domorosły majster ucial kabel przy wtyczce i chalupniczo bez lutowania dolaczyl do tego kabel od commodore'owskiej trumienki zakręcając kable i izolując to zwykłą biurową taśmą klejącą.z tego co pamietam mycha działa tyle , że jest wewnatrz strasznie zabrudzona, niemniej niepopękana, niepoobijana.Jesli bys chcial to mozemy pomyśleć nad jakimś deal'em:)
[#23] Re: datalux pudelko

@peff, post #22

Dzięki za propozycję, jakiś czas temu udało mi się kupić taką myszkę, stan też nie ideał, ale chyba jednak nadal lepszy niż ten który opisujesz.
Myszka i pudło Dataluxa ma swój design. Tak jakby porównać iMaca G3 do pierwszego lepszego PC.
A do pudła znalazłem nawet kluczyk :D
[#24] Re: datalux pudelko

@recedent, post #5

Benzyna ekstrakcyjna nie rozpuszcza plastiku. Nie opowiadaj bajek. Izopropanol jest bardziej inwazyjny a nitro to już wogóle..
[#25] Re: datalux pudelko

@Shredder, post #24

Ja wyczyscilem klej chusteczkami dla niemowląt z biedronki. Kosztowało to troche zachodu, ale efekt jest zadowalający. W podobny sposób pozbyłem się pozostałości po "plastrach" filtra na cm8833.
[#26] Re: datalux pudelko

@glon, post #16

Jakiś czas temu pchnąłem takie pudełko na Allegro
[#27] Re: datalux pudelko

@QkiZ, post #26

Jest na Allegro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem