kategoria: A1200
[#1] commodore 1084s jaki kabel
Panowie,

Jaki kabel potrzebuje, żeby uzyskac możliwie najlepszy obraz na tym monitorze po podpięciu go do a1200 ?... chyba nie rgb/chinch? jest jakiś dedykowany?
[#2] Re: commodore 1084s jaki kabel

@wilkwcieniu, post #1

RGB
[#3] Re: commodore 1084s jaki kabel

@tcz, post #2

to czad... :)
[#4] Re: commodore 1084s jaki kabel

@wilkwcieniu, post #3

Czasem trafiają się na alledrogo oryginalne kable od tych monitorów. Warto zakupić, bo dostanie teraz wtyczki DB23 to droga przez mękę. Można też ciąć DB25, ale nie za ładnie to wygląda.
[#5] Re: commodore 1084s jaki kabel

@wilkwcieniu, post #3

Jeśli szukasz tego kabla to odezwij się do mnie na priv. Mam 2 sztuki, mogę Ci odstąpić jedną w cenie za jaką go zakupiłem.
[#6] Re: commodore 1084s jaki kabel

@gegu, post #5

A jeszcze chciałbym uściślić. Cały czas jest mowa o kablu DB23-DB9, czy o tym DB23-DIN6/8?
Zwróćcie uwagę na supported video connectors:
link
[#7] Re: commodore 1084s jaki kabel

@gegu, post #6

Podejrzewam że wilku ma nowszy model 1084S i potrzebuje DB9
[#8] Re: commodore 1084s jaki kabel

@Esio, post #7

Zaczekajmy na zainteresowanego - niech się wypowie. Ja mam kable do nowszego modelu.
[#9] Re: commodore 1084s jaki kabel

@gegu, post #8

Panowie,

Mam 1084s D1.
[#10] Re: commodore 1084s jaki kabel

@wilkwcieniu, post #9

W takim razie potrzebujesz kabla DB23->DB9, czyli najbardziej popularnego Amiga -> Monitor C=. Ja mam gdzieś na pewno taki kabel, ale zanim go odszukam to minie kilka dni.
Tutaj obrazek jak wygląda złącze od strony monitora.

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2014 12:26:17 przez flops
[#11] Re: commodore 1084s jaki kabel

@flops, post #10

Także potrzebuje kabla DB23->DB9. Właśnie zakupiłem 1084s D2
Może mi ktoś odstąpić ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem