kategoria: A1200
[#1] ACA 1232 EC030/40MHz vs ACA 1232 030/40MHz
Mam pytanie: czy jest duża różnica pomiędzy tymi kartami w codziennym użytkowaniu? Rozumiem, że EC nie posiada MMU ale jestem ciekaw opinii użytkowników.
[#2] Re: ACA 1232 EC030/40MHz vs ACA 1232 030/40MHz

@alekc, post #1

Różnica jest taka, że w wersji z MMU działają rzeczy wymagające MMU, a w wersji bez MMU nie działają. Poza tym nie ma różnic. Na dodatek... jest to temat wałkowany conajmniej kilkadziesiąt razy na forum - skorzystaj z wyszukiwarki.
[#3] Re: ACA 1232 EC030/40MHz vs ACA 1232 030/40MHz

@strim_, post #2

Dziękuję za szybką odpowiedź oraz wykład A używałeś obu kart w praktyce?
[#4] Re: ACA 1232 EC030/40MHz vs ACA 1232 030/40MHz

@alekc, post #3

Ja używałem i jest jak pisze Strim, czyli na szybkość nie mają bezpośrednio wpływu braki w CPU, ale nie uruchomisz niektórych rzeczy, ewentualnie szybszych wersji (np sterowniki graficzne).

W przypadku 030 strata (brak MMU) jest raczej minimalna dla zwykłego użytkownika Workbencha, w przypadku 040/060 procesory EC to już poważniejsze braki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem