kategoria: A600
[#1] A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie
Witajcie,
Pierwszy post, więc: Dzień dobry!
A teraz prozaiczna prośba od noob'a: szukam kogoś z Warszawy, a najlepiej z Bielan, kto mógłby mi pomóc z moją nową A600. To moja pierwsza Amiga (trzeba ją było trochęnie podreperować...) nie dostałem z nią żadnych dysków, a chciałbym podłączyć HDD (już zamontowany) i móc cokolwiek się na niej pobawić. Czy ktoś z okolicy mógłby mnie w tym wesprzeć? Z Atari sobie radzę, ale Commodore to już dla mnie czarna magia
Dzięki,
M

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2014 14:13:46 przez netserwer
[#2] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@netserwer, post #1

Witamy na PPA! :)

Do Warszawy mam spory kawałek, ale Ci podpowiem tyle, że możesz na tym dysku twardym postawić sobie system z poziomu peceta - podpinasz do niego dysk, odpalasz UAE, montujesz ten dysk pod emulatorem, w stacji dyskietek emulatora montujesz ADFy workbencza i... instalujesz. :) Powinieneś znaleźć ilustrowane tutoriale w internecie po chwili guglania, jak znajdziesz taki dla karty CF to procedura jest prawie taka sama, po prostu parę punktów będziesz mógł ominąć.

To tak, gdybyś jednak sam się chciał pobawić. Jak chcesz wykonać pradawny rytuał, czyli instalację z dyskietek, to musisz czekać na odzew ludzi z okolicy.
[#3] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@netserwer, post #1

Zadam podstawowe pytanie kierowane w kierunku laika.
Jaki masz rom na płycie głównej?
37.300/350/299? Co się wyświetla na ekranie startowym z dyskietką?

ps. to podstawowe pytanie. Po resztę można odesłać do strony APC74 :
link
[#4] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@amper, post #3

Jestem z Warszawy. Na Bielany mam blisko, niestety nie posiadam żadnych dyskietek z softem. Ale A600 mam otrzaskaną, jeśli chodzi o dyski, cd-romy, pamięci, samplery, drukarki itd. Mogę coś pomóc ;)

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2014 17:24:36 przez groovebox
[#5] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@netserwer, post #1

Jeśli Ursynów to nie za daleko to chętnie pomogę.
[#6] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@netserwer, post #1

Nie jestem z Warszawy, ale 18 kwietnia bede w stolicy u tesciow - okolica Kasprowicza/Oczapowskiego, zdaje sie, ze to Bielany. Jesli nikt sie nie zglosi, daj znac.
[#7] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@F7sus4, post #6

A może fajnie by było stworzyć jakieś miejsce, do którego można się dostać bezpośrednio z głównej strony, gdzie będą wpisane kontakty osób, które mogą pomóc w takich sytuacjach w różnych częściach kraju? Kupa ludzi kupuje przyjaciółki i inne sprzęty w młodości i potem zostaje z ręką w nocniku a amiga ląduje w szafie albo z powrotem na allegro. Ja ze swej strony mogę pomóc z Amigą, Spectrumem, C64 w Katowicach, Tarnowskich Górach i okolicach lotniska w Pyrzowicach np.
[#8] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@Volt, post #7

Chodzi Ci o coś takiego? Dostępne bezpośrednio z głównej strony (linki po lewej) pod hasłem "baza użytkowników"?
[#9] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@recedent, post #8

LOL, dokładnie. No to dowaliłem

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2014 12:13:27 przez Volt
[#10] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@recedent, post #8

i dzięki Tobie zobaczyłem, że nie można mnie znaleźć, ale już to poprawiłem i teraz można
[#11] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@ExciterELB, post #10

Dzięki za odpowiedzi
Na razie poczekam na dyskietki od pong777 i postaram się sam rozwiązać temat dysku. Jeszcze tylko siakomś przejściówkę na dysk muszę sobie załatwić, żeby do pecka podłączyć i sprawa powinna się uprościć
groovebox, rs2008 - nie straszę, ale może zapukam kiedyś do Was
[#12] Re: A600 - Potrzebne wsparcie w Warszawie

@recedent, post #8

srednio to dziala. i w zasadzie nie wiem jakim cudem pokazuje ludza za granica, bo nie ma przeciez takiej opcji z jakiegos dziwnego powodu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem