[#1] Kabel
Czy wie ktoś co to za kabel i do czego może służyć?
[#2] Re: Kabel

@Skiba, post #1

Zdjęcie się nie wyświetla wrzuć je na inny hosting.
[#3] Re: Kabel

@mikser, post #2

U mnie wyświetlają się cztery
[#4] Re: Kabel

@Skiba, post #3

ale nie dałeś uprawnień do publicznego ich oglądania.
[#5] Re: Kabel

@mikser, post #2

link1
link2
link3
link4
Niby dałem uprawnienia publiczne, wrzuciłem gdzie indziej.
[#6] Re: Kabel

@Skiba, post #5

Podaj oznaczenie układu scalonego we wtyczce db9, wygląda to na jakis kabel rgb do monitorów vga z wejściem db9
[#7] Re: Kabel

@janekdrukarz, post #6

74HC164D
906650Q
Hnn9401PB
[wyróżniony] [#8] Re: Kabel

@Skiba, post #7

74HCT164 is an 8-bit serial-in/parallel-out shift register. Wyglada to na jakieś kabel do sterowania led, 7-segmentowego wyswietlacza lub lcd. Ta przejściówka co wychodzi z niej kabel do wtyczki db9, to jest db23-db23 czy db25-db25? Oprócz tych 4 elektrolitów u góry tej przejscióki jest jakaś elektronika pod spodem płytki?
[#9] Re: Kabel

@janekdrukarz, post #8

db23-db23. Pod spodem jest kilka rezystorów, dokładnie trzy oraz trzy kondensatory 47uF 25V, wraz z dolutowanym kabelkiem. do wtyczki db9. Dzieki za informacje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem