[#1] Eagle & Deli - AHI
Jak i gdzie ustawić odtwarzanie modków na AHI w DeliTrackerze/EaglePlayerze?

[#2] Re: Eagle & Deli - AHI

@El Amigos, post #1

Nie chciałem, aby temat pozostał bez odzewu...

Spytam z innej strony: czy jest w ogóle możliwe zapodanie modka w tych programach przez filtr AHI?

[#3] Re: Eagle & Deli - AHI

@El Amigos, post #2

W deli wybierasz genies, a potem AHI-NotePlayer. Jak go nie masz to ściągnij z aminetu. Ma być w katalogu DeliGenies. W eagle jest podobnie tylko nazywa się to engine.
[#4] Re: Eagle & Deli - AHI

@El Amigos, post #2

Jest pewna nakladka, ktora pozwala odpalac programy ktore nie sa do tego przystosowane w AHI, z tym ze dziala na WB3.5+
Ale co do samego Eagle Playera, to obilo mi sie cos o uszy ze wyszedl jakis patch pozwalajacy odgrywac w AHI (a moze to byla nowa wersja EP?). Tak czy inaczej ja mam wersje z 1998 w wersji Shareware. Byly to czasy gdy AHI dopiero stawalo sie standardem.

No i moze kolejny raz namowie Cie na zamiennik pracujacy w AHI, ktory oprocz roznorakich modulow odtwarza takze Wave, Aiff ADPCM, MP3 itp. - Song Player (ja mam wersje 1.62)

Jest tez fajne GUI o nazwie PlayGUI (uzywa AHI i skorek), ktore do modkow wykorzystuje HiP, do Wave - Play16, natomiast do mp3 - mpega.library i chyba cos tam jeszcze.

No, ale pewnie to wszystko znasz :)
[#5] Re: Eagle & Deli - AHI

@cholok, post #3

Do DeliTrackera jest taki genies co sie nazywa 14Bit-NotePlayer.
Moze to troche mylaca nazwa ale posiada on mozliwosc odtwarzania przez AHI. Nalezy tylko odpowiedni tryb wybrac w opcjach.
Nalezy tez kliknac na tym genie w liscie 4 razy za pokaze sie przy nim znaczek "F". Wymusi to jego uzywanie.
Ale nie ma co liczyc na to ze kazdy format muzyczny zostanie odegrany dzieki temu genie.
[#6] Re: Eagle & Deli - AHI

@Andrzej Drozd, post #4

Songplayera mam, zobacze jak sobie radzi z AHI. PlayGUI też od dawna leży na dysku, ale współpracuje tylko z Hipkiem.

Deli & Eagle odtwarzają wszystkie (nie do końca, ale sporo więcej niż HiP) inne niestandardowe modki, do nich chciałem dorzucić AHI, bo paradokslanie - tryby HiFi 16bit Stereo działają mi szybciej niż na Pauli! W dodatku na Pauli dźwięk ma momenty, że się dławi, czego na najcięższym trybie AHI nie dostrzegam.

[#7] Re: Eagle & Deli - AHI

@El Amigos, post #6

Działasz na UAE i emulator nie musi emulować Pauli tylko dobiera się prawie bezpośrednio do karty dźwiękowej przez DirectSound. Tak samo jest z obrazem, emulowany PAL vs. tryby karty graficznej.
[#8] Re: Eagle & Deli - AHI

@cholok, post #3

Deli powiedzmy, że znalazłem. Ale Eagle...
Mógłbyś mi dokładniej powiedzieć, gdzie jest ten engine?

[#9] Re: Eagle & Deli - AHI

@El Amigos, post #8

W Eagle do podmiany playera służy amplifier manager, ale niestety nia ma playera do ahi, tylko 8-bit, 14-bit i Toccata. Ale autor uwolnił kody źródłowe, więc może ktoś się skusi napisać playera pod ahi.
[#10] Re: Eagle & Deli - AHI

@cholok, post #9

Witam,

Mam problem może nie tyle z Deli/Eagle ale z samym AHI.

Ściągnąłem wersję 6.0, skopiowałem wszystkie pliki, jednak ani DBooster ani Hipek nie chcą z niego korzystać. W DB wyskakuje komunikat "Can't open ahi.device" (pomimo iż siedzi sobie ładnie w DEVS:), Hipek krzyczy "Trouble with replayer" czy coś takiego, a chcąc uruchomić preferencje z PREFS:, program wyskakuje z błędem iż nie może otworzyć muimaster.library v.19 (pomimo iż również siedzi sobie w LIBS:)

Wie ktoś jak to można naprawić? :)

[#11] Re: Eagle & Deli - AHI

@AceMan, post #10

A wcześniej działało i to tylko problem AHI v6, czy nawet ze starszymi wersjami tak jest?
[#12] Re: Eagle & Deli - AHI

@AceMan, post #10

A masz zainstalowane MUI?

[#13] Re: Eagle & Deli - AHI

@Olek, post #12

Mailman: Tak, z czwórką było to samo.

Olek: Chyba nie, ale to chyba nie ma wpływu na działanie samego AHI, prawda?

[#14] Re: Eagle & Deli - AHI

@AceMan, post #13

Ja mam zainstalowane MUI i AHI, nie mam űadnych problemów. Moűe miec, bez MUI nie da sië uruchomic AHI Prefs. Zainstaluj MUI i sprawdú.
Bardzo duűo programów wymaga MUI.

Ostatnia modyfikacja: 14.05.06 18:29
[#15] Re: Eagle & Deli - AHI

@AceMan, post #13

No i wszystko jasne. Po instalacji AHI trzeba je skonfigurować. A do tego potrzeba programu ustawień, który wymaga MUI.
[#16] Re: Eagle & Deli - AHI

@mailman, post #15

Gra i śpiewa :)

Dzięki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem