kategoria: A1200
[#1] Instalacja bvision na os3.1
Witam
Panowie mam os3.1 wbclassic i przy instalacji bvision podczas ładowania systemu wyskakuje Please insert nPPC volume in any drive. Wiem ze ktoś kiedyś mi na pw napisał co przenieść czy skasować żeby to znikło, inaczej na indi mam obraz a na bvision wisi logo cgxa tylko.
[#2] Re: Instalacja bvision na os3.1

@Sosabowski, post #1

to jest pytanie czy stwierdzenie?
czego oczekujesz od nas ?
[#3] Re: Instalacja bvision na os3.1

@Norbert, post #2

Chodzi mi oto żeby ktos podpowiedział co zrobić zeby komunikat zniknął a bvision zaczął wyświetlać obraz.
[#4] Re: Instalacja bvision na os3.1

@Sosabowski, post #3

Co masz w startup-sequence i user-startup? Jaka wersja CGXa?

Ostatnia aktualizacja: 29.04.2014 21:07:58 przez Lokaty
[#5] Re: Instalacja bvision na os3.1

@Lokaty, post #4

Cgx 4 potem 4,5 4,6 4,7 update. W ss jeszcze nie grzebalem. Jutro ss wkleje.
[#6] Re: Instalacja bvision na os3.1

@Sosabowski, post #1

Napisz kiedy to sie dzieje ?
Przy instalacji bvision czy przy ladowaniu systemu?

zrob tak:
wywal sterownik bvision z monitors, i uruchom ponownie WB. System odpali sie w PAL
Teraz uruchom sterownik bvision ikony. Wybierz w ScreenMode rozdzialke karty graficznej.
Jesli wszystko zadziala poprawnie i nie bedzie "Please insert .... drive" znaczy ze przypisania do nPPC masz w s-s lub user-s.
Gdyby jednak nie zadzialalo, to uruchom SnoopDos przez uruchomieniem sterownika BPPC i zobacz jaki program szuka "napedu" nPPC: (pamietaj, aby zaznaczyc w SnoopDos pokazywanie wszystkich FUNKCJI - AmigaDOS/System )
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem