kategoria: A600
[#1] Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9
Hej, Moja amiga ma jakieś dziwne problemy podczas startowania systemu ,
Używam karty CF jako dysku , niestety podczas wczytywania systemu dostaje mnóstwo dziwnych błędów.
0020ADB8
00202280
0020737A
0020F688

C:SetPatch
Program failed (error #80000004)
Wait for disk activity to finish

System potrafi się wczytać dopiero po 15-tej probie :/ Strasznie jest to irytujące.

Co ciekawe, gdy podłącze ta kartę do PC i odpalę z winuae to system ładuje się bezbłędnie i to za pierwszym razem.
Uzywam A600 z ROM 3.1 40.063
ACA 620 rev .2
1 MB CHIP RAM (docelowo bedzie 2 )
Karta CF Kingston 8GB - po dwie partycje DH0/DH1 3,5 GB

Ktos ma dla mnie jakies hinty co jest nie tak ? Albo od czego zacząć ?
[#2] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #1

Próbowałeś z inną kartą? Mniejszą?
[#3] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@glichtanski, post #2

Nie, nie mam niestety takiej na stanie.
[#4] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #1

bootowalna partycje zrób poniżej 1 GB, u mnie to pomogło i znikły problemy z startem systemuszeroki uśmiech
[#5] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@bacus10, post #4

tak zrobie, wroce pozniej i powiem czy pomoglo :)
[#6] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #5

temat na razie zawieszam, moja amiga znowu umarla - czarny obraz, zero reakcji na nic :/
No ale dzieki za hinta z mniejsza partycja , sprobuje jak amige ozywie :D
[#7] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #6

8GB dysk na standardowym scsi.device ?
To prosta droga do kłopotów.
[#8] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #1

Ja mam teraz kartę cf SanDisk Extreme III 2gb i jest szybsza od Kingstona z kwiatkiem

Na A1200 Kingston miał 1,67 po zmianie na eide.device 2,6

SanDisk ma na starcie 2,14 czeka mnie zmiana eide.device i ciekawe jaka będzie prędkość
[#9] Re: Problem z bootowaniem systemu CF os.3.9

@umbro, post #1

Hej odkopuje temat, gdyż rozwiązałem problem swojej Amigi i może komuś się jeszcze przyda.

Po pierwsze zainstalowałem mniejsza kartę CF - 4 GB Silicon Power z dwoma partycjami po 1.9 GB
Przyniosło to jedynie połowiczny sukces, gdyż dalej Amiga startowała z errorami - było ich co prawda mniej ale jednak były.
Wtedy sobie przypomniałem, że producent karty ACA 620 sugeruje, by wyczyścić styki od procesora alkoholem. No to wziąłem starą szczoteczkę do zębów i jazda...
Rezultat mnie totalnie zaskoczył - Amiga zaczęła się uruchamiać bez błędów na starcie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem