[#1] Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.
Szukałem na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Większość postów dotyczy Amig bez kart GFX.

Chciałbym się dowiedzieć z jakich programów/programu korzystać do robienia screenshotów pulpitu typu WYSIWYG. Chciałbym uwiecznić np. odpaloną przeglądarkę, otwarte jakies okienka, generalnie screen w jpg lub png który pokażde dokładnie to co widać na monitorze.

Ja na A500+ używam świetnego grabiff, ale przy rozdziałce 1280x1024 24bit zawiesza mi Amigę pewnie ze względu na potencjalne problemy z utrwaleniem obrazu. Screeny zaznaczonych okien pozwala mi robić, ale całego pulpitu nawet po zaznaczeniu - nie.

Z jakich programików wy korzystacie?

Pozdrawiam,

Azz
[#2] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Azzorek, post #1

Ja korzystałem z sgrab 1.22 z aminetu. Niestety wymaga OS3+ i 020.

Ostatnia aktualizacja: 05.05.2014 16:26:46 przez glichtanski
[#3] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Azzorek, post #1

Ja używam WGraba.
[#4] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Azzorek, post #1

Ja kozystam z CyberGraba
http://aminet.net/search.php?query=cybergrab
Pod P96 tez dziala.
[#5] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Azzorek, post #1

[#6] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Sir_Lucas, post #5

Dzięki chłopaki, wybrałem wgrab, jakoś mi najbardziej leżał. Zainstalowałem jednak Cybergraba również na wszelki wypadek :) .

Poniżej screen z wgraba:

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim.

Azz
[#7] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@Azzorek, post #6

Mnie się np. SGrab pod Picasso96 wiesza na przykład...
[#8] Re: Zrzuty ekranu z pulpitu AmigaOS3.9 i Picasso96 mode.

@_arti, post #7

No mnie właśnie też .

Pozdrawiam,

Azz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem