[#1] FastIprefs
Jeżeli FastIprefs uruchamia Workbench tak jak normalny Iprefs, a nie działa centrowanie obrazków, skalowanie do wielkości pulpitu, itp., to co jest tego przyczyną?

Mam Kick3.1, tryb uaegfx:800x600x32, FastIprefs 46b optimized (być może inna wersja, jak zawsze piszę z pamięci).

Iprefs ma opcję F (FullWB) - czyli:

FastIprefs F

potem jest user-startup i birdie i loadwb i endcli. :) I koniec. :)

[#2] Re: FastIprefs

@El Amigos, post #1

FastIPrefs nie slozy do uruchamiania Workbencha. Od tego jest LoadWB.
FastIPrefs (IPrefs) slozy do wczytania i aktualniania ustawien Workbencha
np wielkosc ekranu, zmina kolorow itp.

Nie napisales z jakimi programami masz taki problem.
Jesli chodzi o przegladarki do obrazkow no MultiView to jest to normalny objaw.
Kazdy taki program robi to po swojemu.
[#3] Re: FastIprefs

@El Amigos, post #1

A uzywasz specjalnego WBPattern?
[#4] Re: FastIprefs

@Phibrizzo, post #2

No niech Ci będzie. :)

Wiem do czego jest LoadWB. :)
Poczytałem wczoraj guide i okazuje się, że to MagixWB powoduje problem. Jak go wyrzuciłem średnikiem z s-sqnce, to działa centrowanie obrazków i powiększanie do wielkości pulpitu. Ale jeśli obrazek ma rozdziałkę 1024x768, a pulpit jest w 800x600 to nie wiem czemu, nie mogę go pomniejszyć, tak aby był cały widoczny.

Próbowałem z Center, Tile (i obie te opcje razem) i nic. Jest możliwość skalowania obrazka w ten sposób (zmniejszanie)?

[#5] Re: FastIprefs

@El Amigos, post #4

Jesli sie nie myle to w ponizej os3.5 nie ma takiej mozliwosci.
Od 3.5 taka opcja w prefsach istnieje jednak nie dziala ona prawidlowo, przynajmniej u mnie.
Z patternu robi sie jakas "kaszanka".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem