[#1] Przełącznik Kickstartów do A1200 - help!
Witam!

Jestem uparty i jak się mnie przyczepi dobre rozwiązanie, to nie może się odczepić ;)
Swego czasu MicroniK robił przełącznik ROMów do A1200 (potrójny)
Można było zainstalować sobie KS1.3 w A1200. Schematów do 16bitowych Amig jest sporo... Ale jak zbudować przełącznik KSów do A1200??
Przekopałem Aminet i kupa... MicroniKowego switcha nie idzie nigdzie dostać... Żadnych konstrukcji amatorskich nie ma...Nie wiem, dzwonić do Bartoszyc i pytać o schematy??? Jeśli ktoś ma takie działające cudo, to proszę o kontakt!!
[#2] Re: Przełącznik Kickstartów do A1200 - help!

@Rodzyn, post #1

Ja mam takie cudo na dyskietce. Wymaga golej Amigi (tak czy inaczej z Apollo i Blizzardami nie zabardzo dziala). Wytrzymuje kilka resetow :)
[#3] Re: Przełącznik Kickstartów do A1200 - help!

@Andrzej Drozd, post #2

A gdzie ten Kickstart siedzi? W Ram Dysku?? Toć mi wtedy zabierze z 256kb Chip Ramu wtedy i co? :P I już goła A1200 nie będzie miała 2MB tylko mniej ;)
O rozszerzeniach pamięci i turbo to ja pomyślę, jak mi kasa wpadnie, a tak chciałbym na A1200 mieć maksymalną zgodność w dół ;)

A mógłbyś owo softwareowe cudo podesłać mailem?
[#4] Re: Przełącznik Kickstartów do A1200 - help!

@Rodzyn, post #3

Do RAD dysku ... czyli do pamieci, rzeczywiscie zabieze to kilobajty - ale swoja droga dla wiekrzosci stuffu z A500 1 mb wystarcza tyle ze to pamiec chip patrzac na twoj podpis mozesz miec problem z kompatybilnoscia ;). Zainwestuj w rozszerzenie pamieci albo karte turbo .... ale w tedy pojawia sie problem z kompabitylnoscia procesora .... kolo sie zamyka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem