[#1] Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.
Na nowej oficjalnej stronie otwartoźródłowego DOpusa 5.90 pojawiły się wydania oznaczone jako stabilne. Ja pod MorphOSem testowałem kilka wydań oznaczonych jako nightly builds i generalnie wszystko działało, poza wywalaniem wyjątków w różnych sytuacjach i kilku opcjach ustawień, no i brakiem FTP. Teraz chętnie bym się dowiedział od użytkowników wszystkich amiplatform jak sprawują się wersje stabilne.

Dla ludzi, którzy nie umieją się poruszać po prostej stronie, linki poniżej:
Pobieradełko dla AmigaOS3.x
Pobieradełko dla AmigaOS4
Pobieradełko dla AROS/i386
Pobieradełko dla AROS/arm
Pobieradełko dla MorphOS (uwaga: wersja dla MorphOS nie jest jeszcze oznaczona jako stabilna, tj. była, ale po chwili zniknęła, podaję link do wersji debug, ta wersja jest często aktualizowana)
[#2] Re: Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.

@Skrzyp, post #1

Testowałem i wersję dla mos i tę dla os3 - na MorphOS testowałem. I jak na razie niestety ale nie jest za dobrze. Sprawa wygląda tak, że w tej wersji dla mos w ogóle nie działa ftp - nie reaguje wcale na wywolywanie połączenia. Poza tym wszystko działa ok. W wersji os3 ftp działa, z wyjątkiem ftp.ppa.pl, ale czasami przy łączeniu nie pokazuje się małe okienko, tylko takie pionowe na całą wysokość ekranu. Poza tym w tej wersji dla os3 tak jak i dla mos wszystko działa ok. Z wyjątkiem edytora przycisków panelu. Prawie od razu medytuje ów edytor. Do tego nie da się z niego wyjść. Aha, jeszcze jedna sprawa - używam Magellana na osobnym ekranie i w obu tych wersjach nie można bez szkody wyjść z opusa.
[#3] Re: Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.

@lubmil, post #2

U mnie nie ma problemu z wychodzeniem z DOpusa za to czasami Amiga lubi się po prostu zamrozić bez powodu i tylko reset pomaga. Dziś sprawdzę FTP.
[#4] Re: Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.

@lubmil, post #2

Ładniej wygląda nieco ta wersja, ale ze stabilnością - z tego co czytam - ma jeszcze niewiele wspólnego.
[#5] Re: Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.

@Dopuser, post #4

Dziś przetestowałem wersję 5.91 Bez zmian. Brak FTP to największy ból w mosowej wersji. Póki co używam tej wersji dla os3 w której FTP działa z wyjątkiem ftp.ppa.pl ale chwilowo mogę się obejść bez tego hosta, bo mam mnóstwo innych. No o bugu w FTP piszą tu http://sourceforge.net/p/dopus5allamigas/bugs/ Jedyne co pozytywne w stosunku do 5.90 to to że już Edytor Przycisków się nie zwiesza i daje się zamknąć.
[#6] Re: Dyrektor Opuszek 5.90 - Pierwsze STABILNE wydania.

@lubmil, post #5

Na OS 3.9 FTP zawiesza komputer (wersja 5.90).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem