[#1] Amiga i Internet
Niedawno zakupiłem kartę sieciową PCMCIA do Amigi w celu podłączenia Amigi do Internetu. Instalacja MiamiInit poszłą gładko, tylko że nie może odnaleźć serwerów DNS z niewiadomego powodu. Odpaliłem Miami i dałem Online - wszystko poszło OK. Ale teraz odpalam AWeba i nie mogę otwierać stron. Co powinieniem zrobić?
[#2] Re: Amiga i Internet

@Minniatian, post #1

Wpisać w miami w zakładce Database w polu DNS serwers recznie numer serwera dns.

[#3] Re: Amiga i Internet

@Minniatian, post #1

Cześć, Minniatian!
Odsyłam do mojego posta "Amiga i GPRS...".
Jakiej karty używasz i pod jakim sterownikiem? Jak po kliknięciu OnLine mogło pójść dobrze,skoro nie podałeś DNS. Miami powinno zgłosić "Unable to configure DNS servers..." i stanąć. To może być właśnie powodem,dlaczego Aweb się nie rusza.
Ja mam ten sam problem z Miami,tyle że z konfiguracją GPRS przez komórkę podpiętą pod port szeregowy. CSD skonfigurowałem i działa całkiem nieźle, tyle że "kosi" mnie za czas połączenia a nie za ilość przesłanych danych, co w przypadku pre-paid'a grozi bankructwem lub znacznym ograniczeniem kontaktów ("sorry,nie mam nic na karcie. Amiga mi zżarła"). Jak możesz,to prześlij mi na maila plik Miami.config . Zobaczę, sprawdzę i dam odpowiedź.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem