kategoria: A1200
[#1] czy to jest duży problem w ppc
witam jak na załączonym linku jest miejsce w mojej ppc gdzie czegoś brakuje.
czy to jest jakiś wielki problem?
http://prntscr.com/3kcfq0

ppc działa normalnie przynajmniej tak mi się wydaje. os4.0 uruchamia się, programy też.
[#2] Re: czy to jest duży problem w ppc

@five, post #1

Raczej nic nie brakuje w mojej jest tak samo i też wszystko śmiga.ok, racja
[#3] Re: czy to jest duży problem w ppc

@Grisza, post #2

tak tylko to jest moja druga ppc, poprzednia ma tam obok układ (z tego co wiem to do scsi)
i tam na moich oczach dymek poszedł, choć też jakoś działa.
[#4] Re: czy to jest duży problem w ppc

@five, post #1

też nie mam tego kondensatora,wyglądał u mnie jak by się oderwał,nie pamiętam czy miałem go jak kupiłem kartę od Stanisława,karta działa bez tego
[#5] Re: czy to jest duży problem w ppc

@five, post #3

Zauważ też że na tej karcie brakuje również kontrolera SCSI, więc i nie ma kondensatora.

Zobacz tu:

Na tej karcie jest SCSI, więc i jest kondensator. I sprawa prosta.
[#6] Re: czy to jest duży problem w ppc

@gilban, post #5

To chyba zdarza się często, że ten kondensator odpada, ja kiedyś miałem tak, w wersji bez SCSI, że go brakowało i karta nie wstawała. Wlutowałem chyba 470uF i karta działała bez problemu. Najlepiej zobaczyć na drugiej karcie jaki tam był kondensator i wlutować odpowiedni, bo może się okazać, że karta traci na stabilności.
[#7] Re: czy to jest duży problem w ppc

@flops, post #6

dzięki wielkie.
ppc bez scsi nie będę się przejmował, a tą pierwszą karte co posiadam z kontrolerem scsi poprostu trzeba będzie pomyśleć nad wlutowaniem odpowiedniego elementu
pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem