kategoria: Sprzęt
[#1] A4k sloty Zorro Micronik
Witam, przekładałem dzisiaj swoją A4k do obudowy tower Micronika i zauważyłem, że po włożeniu FastATA do slotu zorro III, znajdującego się od spodu obudowy, karta nie była wykrywana. Po przełożeniu jej do slotu wyżej (chyba 5 lub 4 od góry licząc), FastATA działała poprawnie. Czy to normalna sytuacja w przypadku tej konstrukcji? Rewizja doughterbordu ma numerek 4.0 - coś mi się kojarzy z instrukcji do Bigram+, że ze względu na techniczne tricki ze zwiększeniem ilości slotów ZIII, w takich rozszerzonych slotach ZIII może on nie działać.
[#2] Re: A4k sloty Zorro Micronik

@ITU, post #1

Miałem taki problem w A3000T, ale tam było pięć slotów. W jednym z nich karty działały sporadycznie. Pomogła wymiana kondensatorów pomiędzy slotami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem