[#1] Amiga 1200 OS3.5
Może mi ktoś nagrać OS3.5 na CF? Mam go na CD ale nie mam CD-ROM w A1200, a chciałbym go sprawdzić
[#2] Re: Amiga 1200 OS3.5

@sebbb, post #1

użyj WinUAE w takim razie OK
[#3] Re: Amiga 1200 OS3.5

@sebbb, post #1

nagraj ISO plyty na CF i podmontuj obraz pod Amigą za pomocą diskimage.device
[#4] Re: Amiga 1200 OS3.5

@Norbert, post #3

Albo po prostu podepnij do peceta przejściówką kartę CF i zainstaluj na niej OS3.9 przez WinUAE używając jej jako fizycznego dysku.
[#5] Re: Amiga 1200 OS3.5

@Skrzyp, post #4

Albo jeszcze prosciej.
Podepnij CDROM do Amigi i zainstaluj na niej OS3.9 bezposrednio na CF nie uzywając Winuae,

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2014 15:44:05 przez Norbert
[#6] Re: Amiga 1200 OS3.5

@Norbert, post #5

Nie mam PC mam tylko mac-a, CF mam podpięty do Amigi ale mam tylko jedną taśmę do kontrolera
[#7] Re: Amiga 1200 OS3.5

@sebbb, post #6

Szacun za nie manie PC

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2014 20:02:57 przez zorkadar
[#8] Re: Amiga 1200 OS3.5

@zorkadar, post #7

Przecież Mac to dzisiaj też PC - ma architekturę x86, tylko system od Apple (swoją drogą od strony architektury systemu, najlepszy współczesny UNIX, od strony userspace użytkownika nie pozostawię komentarza0. Co nie zmienia faktu, że można odpalić WinUAE przez Wine.
[#9] Re: Amiga 1200 OS3.5

@Skrzyp, post #8

Nie kazdy Mac jest na x86! Nie zmienisz tego nawet pisząc "dzisiaj".

A do autora zapytania:
Podlacz drugi CF na PCMCIA w FAT i podmontuj CD z ISO
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem