[#1] Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?
Znalazłem na forum, że karty dźwiękowe na PCI przy odtwarzaniu mod-ów działają poprawnie z HippoPlayer tylko w starszych wersjach AHI. Nowsze powoduję reset systemu. Czy wie ktoś może, do której wersji AHI HippoPlayer je odtwarza przez SB128 i gdzie można ją znaleźć? Google znajduje mi tylko 4.18 i jakąś 6.0.
[#2] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@Rafał A-3000, post #1

Ogólnie wszystkie powyżej 4.x na Amidze raczej słabo działają. Ja zrezygnowałem z SB128 wogóle. Na jednej wersji Hipek był trochę stabilny, dla innej trochę mniej. Nie warto.

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2014 10:32:30 przez _arti
[#3] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@Rafał A-3000, post #1

Hippek (u wersja mnie 2.45) gra na SB przy AHI 4.18 (na nowszych AHI już są zwisy).

Lepszy do modułów wielokanałowych dla SB na nowe AHI (ver 6.7) jest DeliTacker II (u mnie ver 2.32) OK
[#4] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@BULI, post #3

Zmieniłem AHI na proponowaną wersję AHI 4.18 (HippoPlayer 2.45) i również mam to samo. Wcześniej miałem jakąś starszą. Której wersji AHI używasz? Podstawowej, czy 000?
Edit: Może to wina AHI-Handler (v.4.2)?
Szukam jeszcze Delitrackera...

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2014 22:17:18 przez Rafał A-3000
[#5] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@BULI, post #3

Znalazłem wersję 2.27 Delitrackera ale gdzie tam się przełącza na SB128? Mocno rozbudowany program i nie umiem tego znaleźć. A może ta wersja tego nie ma? Włączenie SB128 przez prefs nic nie daje.
[#6] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@Rafał A-3000, post #5

Sorki niechcący skłamałem Cię w kwestii Hipka, AHI 4.18 i SB.

Mianowicie, na tym konfigu gra poprawnie Delfina- SB niestety nie
Pozostaje Ci tylko DeliTracker z modułem (standardowym) AHI Note Player (musisz ustawić go jako Favorit literka F i ewentualnie wybrać tryb AHI (Show GUI- mogłem poplątać nazwy bo piszę z pamięci).
[#7] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@Rafał A-3000, post #5

AHI-Noteplayer do DT jest osobno, trzeba sobie dociągnąć z aminetu.
[#8] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@cholok, post #7

Nie trzeba dociągać, jest dołączony do archiwum DeliTracker232 na Aminecie.
Fakt, że jest w osobnym archiwum.
[#9] Re: Która wersja AHI do mod-ów dla HippoPlayer i SB128?

@BULI, post #8

Wróciłem do tematu i wciąż problem. Dołączyłem AHI-Noteplayer ale nie działa. Przy uruchomieniu mam błąd: pens not available (lub coś podobnego). Nie da się włączyć odtwarzania na czymkolwiek: Paula, AHI-Noteplayer ... . Brak komunikatu błędu tylko ekran jakby rozbłyskiwał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem