[#1] Amiga CD-32 Pomocy !!!
Cześć
Mam wielki problem z Amigą CD32, w jaki sposób usunąć stany gry (save game) z pamięci tej Amigi, zrobił mi się jakiś błędny save w furii futrzaków i przez to gra zawiesza się w miejscu w którym korzysta właśnie z tych save-ów. Czyli w menu głównym
Kiedyś pamiętam było podobnie i odesłałem amigę do serwisu, gdzie wyczyścili mi pamięć, no ale teraz już nie ma tego serwisu.

Dodam tylko że odłączanie Amigi od prądu co najmniej na dwa tygodnie nic nie daje, a na płycie głównej nie widzę żadnej baterii.
Czy istnieje jakiś program do tych save-ów

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Ostatnia modyfikacja: 30.04.06 11:59
[#2] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@Prezes, post #1

Na aminecie jest programik NV Editor. Może pomoże, ale nie wiem czy zadziała na gołej cd32.
[#3] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@Prezes, post #1

Tak, istnieje program do tych save'ów. Jest on nawet w samej Amidze CD32 w ROMie.
Wystarczy podzczas resetu przytrzymać któryś z przycisków na padzie. Niestety w tej chwili nie pamiętam który :(

[#4] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@Prince, post #3

Tak, tak wchodzę do tego menu w CD-32 i są te save i zapewne któryś z nich jest wadliwy ale jest możliwość tylko zmiany kłódki zamknięte albo otwarte, ale nie da się ich usunąć

Dodano:
Co do NV Editor, to może i pójdzie tylko potrzebowałbym workbencha najlepiej 3.0 lub 3.1, chodźby okrojoną wersję - aby nagrać to na płytę i odpalić system, a z niego ten program, jedyny plus że posiadam jeszcze promodule i klawiaturę, więc pewnie nie będzie problemu.

Więc mógłbym prosić aby mi ktoś podesłać gotową taką dyskietkę na maila (w postaci plików jakie widzi amiga- nie ADF, aby wypalić na płytę i odpalić system. Program NV Editor już mam.

Dzięki wielkie

Ostatnia modyfikacja: 30.04.06 16:13
[#5] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@Prezes, post #4

Tak, tak wchodzę do tego menu w CD-32 i są te save i zapewne któryś z nich jest wadliwy ale jest możliwość tylko zmiany kłódki zamknięte albo otwarte, ale nie da się ich usunąć
Proponuje nastepujace rozwiazanie. Zabezpiecz wszystkie pozostale wpisy (klodeczka zamknieta) z wyjatkiem tego wadliwego (tu klodeczka otwarta) i zapelnij cala dostepna pamiec roznymi innymi save'ami. Gdy pamiec sie wypelni, wystarczy jeden seve i powinien zostac skasowany wpis ktory nie jest zabezpieczony (w naszym przypadku ten wadliwy).

---
www.cd32.ltd.pl

Ostatnia modyfikacja: 02.05.06 07:29
[#6] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@reactor, post #5

Witam ponownie, a zna ktoś może gry które chętnie korzystają z save game-ów, inaczej robią dużo save-ów.
I jaka mniej więcej jest pojemność tej pamięci.
[#7] Re: Amiga CD-32 Pomocy !!!

@Prezes, post #6

Wlasciwie kazda to gra dla CD32, ktora ma opcje "Save". Pojemnosc pamieci wynosi az 1KB(!). Zobacz strone ktora jest w mojej stopce.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem