[#1] Kolejność instalacji
Czy w OS3.9 przed BB instalujemy oprogramowanie internetowe czy nie ma to znaczenia?

Czy Mediator najlepiej instalować po BB2 a może po BB3 lub BB4?

A kiedy najlepiej wrzucić MUI?

A kiedy Picasso96?

MedConfig odpalamy przed czy po instalacji Mediatora?

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2014 02:45:23 przez pong777
[#2] Re: Kolejność instalacji

@pong777, post #1

A kiedy najlepiej wrzucić MUI?

Na końcu user-startup

A kiedy Picasso96?

Wtedy, kiedy potrzebujesz zobaczyć obraz na karcie graficznej. Czyli zainstaluj tuż po instalacji gołego systemu.

A ja osobiście to bym olał 3.9 i porządnie załatał 3.1.
[#3] Re: Kolejność instalacji

@Andrzej Drozd, post #2

MUI nie może być na końcu bo wywala się mixer od audio.
[#4] Re: Kolejność instalacji

@pong777, post #3

Nie ma jednej idealnej odpowiedzi, ale ja bym sugerował taką kolejność:
OS3.9 BB1 + BB2
Później dodatki typu:
MUI
Medek sterowniki + Picasso96
[#5] Re: Kolejność instalacji

@BULI, post #4

Czy to normalne, że dopóki nie zainstaluję Radeona nie działa mi karta sieciowa ani usb?

Mój plik RADEON z DEVS/Monitors powoduje GURU 80000004 po uruchomieniu na drugi dzień kompa.

Skąd można zassać ew. czy ktoś może podesłać swój sprawdzony plik wraz z .info do Radeona?

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2014 11:59:32 przez pong777
[#6] Re: Kolejność instalacji

@pong777, post #5

To chyba normalne, bo reszta kart, korzysta przy komunikacji z pamięci, z karty graficznej.
[#7] Re: Kolejność instalacji

@flops, post #6

A co jeśli ktoś ma Virge?
[#8] Re: Kolejność instalacji

@pong777, post #5

Tak to normalne, muzyka, i inne karty wykorzystują dostęp do bufora DMA z karty grafiki Radeona lub Voodoo.
W przypadku Voodoo3 nie można przydzielić max dostępną pamięć graficzną bo trzeba zostawić bufor na pozostałe karty.
[#9] Re: Kolejność instalacji

@BULI, post #8

Dopiero jakoś to załapało po instalacji MM_UP_2.2. Wywaliłem mój plik z Radka i wrzuciłem od Superbonio. Też się czasem zwiśnie ale już nie tak często jak mój. Ami pracuje bez górnej części obudowy z wielkim wiatrakiem, który na wszystko dmucha.
[#10] Re: Kolejność instalacji

@pong777, post #9

Rzeczywiście, jak widziałem jak jest ciasno w desktopie A4000 to się nie dziwię.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem