kategoria: A500
[#1] Switche w A500.
Naprawiam na znajomego Amige A500 rev 5a, kick 1.3.
-wymieniłem kondensatory
-wymieniłem stacje dyskietek na działającą
-wymieniłem akumulatorek i kondensatory w rozszerzeniu A501.

Amiga śmiga i prawie wszystko działa, oprócz
Amiga posiada przełączniki

JP2 - Chip/Slow
1-2 - CHIP
2-3 - SLOW
JP7a - włączenie i wyłączenie rozszerzenia.

Amiga działa tylko z ustawieniem SLOW, przy ustawieniu 1-2 wieszała się.

Po przecięciu zworki na rozszerzeniu A501, Amiga działa ze zworką w pozycji 1-2.
Przy zmianie na 2-3 wiesza sie.

I teraz pytanie o co chodzi?? Przecież innym takie ustawienie działa bez problemu. Przejrzałem internet i nic.

Amiga posiada jeszcze przełącznik na zewnętrza stacje dysków, ale to nie powinno mieć akurat wpływu.
[#2] Re: Switche w A500.

@tom256, post #1

Jaki tam jest fat agnus? 8371? Ile normalnie masz chipu?
[#3] Re: Switche w A500.

@jerry33, post #2

Na plycie jest 512kB Chipu. Jutro napisze ktora wersja Agnusa. ale to chyba nie ma znaczenie jesli chce miec 1MB CHIP lub 0,5 MB CHIP i 0.5 MB SLOW.

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2014 21:26:44 przez tom256
[#4] Re: Switche w A500.

@tom256, post #3

Wersja Agnusa ma znaczenie. Jesli to jest A500 z czerwona dioda Power i kickiem 1.2, to nic nie poradzisz. Jesli natomiast jest to nowszy model z Agnusem o oznaczeniu 8372, uzyskanie 1MB Chipu musi byc mozliwe. Aby tak sie stalo ustwienie zworek powinno byc nastepujace:

1 MB CHIP - JP2 ustawiona w pozycji CHIP, JP7A rozwarta
0.5/0.5 - JP2 ustawiona na SLOW, JP7A zwarta

Sprawdz podzial pamieci poleceniem avail.
[#5] Re: Switche w A500.

@Phibrizzo, post #4

Agnus to 8372A.
Sprawdze jeszcze raz jutro.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem