@dez3,
post #28
Chyba się skuszę na tą kąpiel, tylko nie wiem jaki specyfik kupić, a mieszkam w UK.
Mówiłeś coś o zmywaniu fluxu czy ten Contact, już nie wiem.
Tknęło mnie dzisiaj coś żeby ten dysk jeszcze raz podłączyć na rozkręconej obudowie i zobaczyć czy w ogóle kreci.
Czuję, że dysk zaczyna kręcić talerzami, kręci, i kręci i po chwili przestaje i znowu się rozkręca, i przestaje, i tak w kółko.
Czyli teraz albo mam padnięty kontroler na płycie, albo walnięta elektronika dysku.
Stawiam na to drugie oraz mam taką nadzieje, że to nic z kontrolerem.
Z podpiętym dyskiem znowu wstaje około 20 sek więc to była głownie jego wina, niemniej jednak zdecydowałem się na szorowanie szczotką do zębów całej płyty o którym wspomniałeś, łącznie ze stykami kickstart.
Tylko jakiego użyć preparatu dostępnego w UK?
Najchętniej coś z eBay, bo w mieście w którym mieszkam ciężko o takie rzeczy.
OFF TOP.
p.s. zamówiłem sobię przejściówkę/adapter SATA / eIDE, którą zamierzam podpiąć dysk sata do tej Amigi
http://www.ebay.co.uk/itm/230696688308?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
mam nadzieje, że zadziała - jak nie to spróbuję zwrócić.
Zamówiłem bo dyski SATA leżą i się kurzą, jakbym nie miał to pewnie zagościł by adapter na kartę CF.
ale wkurzyłem się bo w zestawie dyskietek oryginalnych z pakietu DYNAMITE brakuje mi jednej dyskietki, w sumie najważniejszej WB install. Będę musiał ten dysk twardy przez to spreparować pod WinUAE (o czym nie mam pojęcia zielonego) i jakoś wsadzić to do Amigi.
Ostatnia aktualizacja: 10.06.2014 18:12:12 przez zmiennik