@iZi, post #2
@RomanWorkshop, post #6
@glon, post #8
@glon, post #1
@Esio, post #10
Panowie, ja mam easy cap i mam obraz tylko przez NTSC, na PAL-u jest problem, wykrywa jedną klatkę na kilka sekund. Ogólnie urządzenie wypada bardzo dobrze w stosunku jakość/cena. Czyżby mój egzemplarz był wadliwy ?
Jednak jak ktoś nie ma takich zabawek, to musi się liczyć z tym, że będzie musiał kupić kabel łączący żródło sygnału (VHS, Amiga, konsola czy cokolwiek innego) do karty audio
Jak ktoś ciekaw to na Core2Quad Q6600 2,4GHz pełny PAL z kompresją MPEG idzie w realtimie bez problemu. Bez kompresji potrafi już zgubić 20-35 klatek na 25 minut. Wtedy mamy paskudny desync obrazu z dźwiękiem.
@glon, post #1
@Esio, post #10
Panowie, ja mam easy cap i mam obraz tylko przez NTSC, na PAL-u jest problem, wykrywa jedną klatkę na kilka sekund.
@QkiZ, post #12
@Daclaw, post #13
U mnie to samo. Nie udało mi się uzyskać stabilnego obrazu w PAL zarówno na Amidze jak i na C64, Atari 65XE i TC2048.
No właśnie u mnie to wejście audio nie działa. Przez interfejsy idzie bez problemu, przez EasyCAP już nie.
Bez "kompresji" to chyba idzie jako Motion JPEG.
Albo USB nie wyrabia, albo dysk. MPEG (opisany w ULEAD jako DVD) idzie bez problemów.
@QkiZ, post #18
Super pomysł A do tego niczego nie będziesz widział i nie będziesz wiedział co nagrywasz, w sam raz do nagrywania gejmplejów.
@QkiZ, post #18
Może to kwestia waszych pecetów. Może chwilowo komputer był obciążony. Ja zauważyłem, że gdy komp zaczyna zajeżdżać dysk twardy z jakiegoś powodu, obraz zaczyna skakać.
@glon, post #1