kategoria: A1200
[#1] Not a dos disk in device FDH0
Wyciągnąłem dysk z ami,podpiąłem go pod WinUae,przegrałem to co miałem przegrać po czym podpiąłem z powrotem do ami i wyskakuje mi dany komunikat.
Wrzuciłem Hdd znowu do WinUae,tym razem wystartowałem z dyskietki WB i dwie partycje są oznaczone jako NDOS...Zgubił partycje czy filesystem się sypnął? czy jest jakiś sposób żeby odzyskać te partycje?
Czy może nie ma ratunku i trza od nowa sys stawiać?
[#2] Re: Not a dos disk in device FDH0

@Dolby, post #1

jaki filesystem?
jaki dysk ?
czy zapisywales cos na zgubionych partycjach pod winuae ?
[#3] Re: Not a dos disk in device FDH0

@Norbert, post #2

Talerz 28GB podzielony na 7x4GB FFS,nie zapisywałem nic na zgubionych partycjach.
Po zrobieniu nowych partycji i postawieniu nowego systemu,znów zgubił dwie partycję(za nazwą partycji 83 na czarnym tle).HDD chyba powoli umiera.
[#4] Re: Not a dos disk in device FDH0

@Dolby, post #3

Mialem podobna sytuacje na jakims 2,5" samsungu. Za 3razem wyspall mi partycje systemowa. Postawilem jeszcze raz i po jakims czasie ponownie to samo
. Dysk polecial do kosza bo pod piecem nawet nie bylo go widac pozniej...
[#5] Re: Not a dos disk in device FDH0

@eross, post #4

Potwierdzone,dysk umiera.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem