[#1] Kilka pytań o CDTV
Ciekawi mnie do czego służy:
-gniazdo expansion (teraz tam jest zaślepka)
-gniazdo PCMCIA z przodu działa tak samo jak w A600, A1200?
-do czego jest puste dziwne gniazdo obok taśmy od PCMCIA
-jak mogę podłączyć joystick, mysz i klawiaturę
[#2] Re: Kilka pytań o CDTV

@jerry33, post #1

-gniazdo expansion (teraz tam jest zaślepka)

Można podłączyć tam kontroler SCSI, lub inne urządzenie sterowane za pośrednictwem układu DMAC, np. taki.

-gniazdo PCMCIA z przodu działa tak samo jak w A600, A1200?

Nie, bo to nie jest gniazdo PCMCIA, tylko gniazdo na karty pamięci specyficzne dla CDTV i niekompatybilne z niczym innym. Ten fragment przestrzeni adresowej można wykorzystać do rozszerzenia pamięci np. tak jak opisano tutaj.

-do czego jest puste dziwne gniazdo obok taśmy od PCMCIA

Pewnie chodzi Ci o złącze "diagnostyczne". To jest m/w to samo co złącze z lewej strony Amigi 500. Wyszło kilka kart na to złącze, m.in. jakieś rozszerzenie pamięci Fast.

-jak mogę podłączyć joystick i mysz

Poprzez przejściówkę. Protokół niestety jest inny niż w normalnych Amigach, więc to musi być z jakimś mikrokontrolerem lub CPLD. Takie przejściówki istnieją, choć nie są tak łatwo spotykane. Popatrz na forum były już wątki na ten temat...

i klawiaturę

Klawiatura jest zwykłą klawiaturą od dużych Amig (2000/3000/4000), tylko z inną wtyczką. Wystarczy odpowiednia przejściówka (nie 1:1), ewentualnie adapter klawiatury PC (np. Lyra 2, też z przejściówką).

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2014 16:06:36 przez strim_
[#3] Re: Kilka pytań o CDTV

@strim_, post #2

CD jest podpięte taśmą 40 pin tak jakby to był napęd ata. Tak faktycznie jest?
[#4] Re: Kilka pytań o CDTV

@jerry33, post #3

Nie, to niepodobny do niczego 8-bitowy interfejs z tuzinem linii kontrolnych...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem