kategoria: Sprzęt
[#1] Monitor 1804 i sysinfo
Witam
Panowie wie ktoś dlaczego podczas wchodzenia z wb do sysinfo lub lightwave monitor się wykrzacza jakby nie obsługiwał rozdzielczości programu. W workbenchu i grach wszystko ok.
[#2] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Sosabowski, post #1

jak uruchamisz Amige bez s-s to sysinfo wyswietla sie poprawnie ?
[#3] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Sosabowski, post #1

Chodzi o monitor C= 1084? Może Sysinfo i Lightwave mają ustawione jakieś inne tryby graficzne (np. DblPAL, którego C= 1084 nie łapie).
[#4] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@PopoCop, post #3

Bez s-s nie ma tego problemu
[#5] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Sosabowski, post #4

Jak uruchomisz SysInfo to zapodaj LewaAmiga+M i wtedy ściągnij ekran WB na dół. Ja tak sobie radziłem gdy system był pod monitorem VGA. Jest pewnie tak jak ktoś napisał wyżej, SI otwiera ekran ze swoimi ustawieniami.
[#6] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Radek_Cz, post #5

Skoro sysinfo uruchomione bez ss działa to nie jest wina nieobsługiwanego trybu graficznego.
[#7] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Sosabowski, post #6

Wina zawsze sie po obu stronach ...... żony i tesciowej :)

Widocznie korzystasz z jakiego promotora rozdzielczosci np. NewMode lub w IControl masz wlaczoną PROMOCJĘ TRYBÓW i uruchomiony sterownik DBLPal lub DBLNtsc
[#8] Re: Monitor 1804 i sysinfo

@Sosabowski, post #6

Nie wiem dlaczego tak jest, ale SI używa częstotliwości odświeżania do pomiaru prędkości (czy coś w ten deseń - proszę nie bić), przez co może stosować jakieś swoje triki. Gdy startujemy system bez S-S nie jest dogrywany "monitor" z devs tylko pewnie coś z kickstartu i może tu leży przyczyna. Tak sobie tylko gdybam - na chłopski rozum bo nie zgłębiałem problemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem