[#1] amiga 600
prosze o pomoc mam a600 nie mam ger ścianołem soie z internetu zgrałem na dyskietkić nie chodzi wydajć mi sie że trzeba walnmąć format ale nie wiem na jaki czy ktoś mimoże powiedzieć jak do dokładnie zrobić
[#2] Re: amiga 600

@nigger, post #1

1. sciagnales z internetu? i moze jeszcze to bylo freeware? :P
2. jaka dyskietka i jak sformatowana?
3. start->uruchom->cmd i wpisz format c: - potem tylko enter i yes

[#3] Re: amiga 600

@nigger, post #1

Temat wałkowany n-razy, przeszukaj forum, oraz zobacz FAQ.

[#4] Re: amiga 600

@koodlaty, post #2

ściągnąłem z jakiś stronek zapakowane podzielone na dyskietki pliki e formacie adf
dyskietkć normalną na PC

co zrobić żeby chodziłe na a600
[#5] Re: amiga 600

@nigger, post #4

Ech.... było dziesiątki razy o tym. Istnieje tu taka opcja jak SZUKAJ - więc skorzystaj z niej. Wybacz, ale pisanie po raz n-ty tego samego już się nie chce. Napisałeś narazie DWA posty, więc jesteś nowy, i zaczynanie od takiego pytania, dowodzi że jesteś leń i nie zajrzałeś do SZUKAJKI.
Będziesz mieć kłopoty - pomożemy, ale z siebie też coś daj a nie wyciągaj łapki po gotowe.

[#6] Re: amiga 600

@AlaN, post #5

sorki ale jestem w pracy i zależało mi na szybkiej pomocy niedługo ide do domu bym sobie pograł ale nie mam gierek i dlatego nie szukałem w SZukajce
"dowodzi że jesteś leń"
[#7] Re: amiga 600

@AlaN, post #5

tak wogóle to przglądałem troszeczke tą stronkć wyczytałem ze potrzebne są 2 dyski nie da sić łatwiej tego zrobić w przcy niezabardzo żebym im kompa rozbierał :D
[#8] Re: amiga 600

@nigger, post #7

Szukaj dalej a znajdziesz...

[#9] Re: amiga 600

@nigger, post #7

Cóż, ja co prawda jestem 'stary' Amigant, ale na forum nowy i mam nieco cierpliwości, więc kilka podstawowych porad:

1) Pojemność dyskietki amigowej 3,5"DD to 880kB (zakładam, że w A600 nie masz stacji 'gęstej'?)
2) Masz możliwość odczytania dyskietki w formacie PC-DOS 720kB. Pod jednym warunkiem: Musisz mieć stosowny programik
(Workbench 2.1 zawiera programik CrossDOS, inaczej musisz sobie go poszukać.)
3) Plik ADF dzielisz na dwie pecetowe dyskietki 720kB
4) Uruchamiasz Amigę i Workbench, aktywujesz CrossDOS, przegrywasz obie części ADFa na twardy dysk albo do RAMu, łączysz (np. FileMasterem) po czym stosownym programikiem (dostarczanym w WinUAE na PC) sprawiasz, że obraz z ADF przegrywa "się" na sformatowaną amigową dyskietkę.

Upierdliwe? Może i tak. Zapewne są łatwiejsze sposoby, ja piszę z pamięci (sprzed dobrych 8 lat :P) kiedy takie zabawy robiłem w drugą stronę. Cóż, jeśli to Ci niewiele mówi, albo jest prostszy sposób, potraktuj to jako pokutę za lenistwo ;)
Pozdrawiam i powodzenia 8)
[#10] Re: amiga 600

@AlaN, post #5

to jest chyba najgîówniejszy problem graczy amigowych, zabierajâ sië
za sprawë, ale nie majâ pojëcia jak jâ zaîatwię :P

[#11] Re: amiga 600

@AlaN, post #5

dwa razy siem zapisaîo, te przeglâdarki na Amisi to rzeúnia.... :P

Ostatnia modyfikacja: 06.05.06 21:21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem