[#1] Monitor wysiadł ;(
Wczoraj brat grał w Quake'a i zmieniał często rozdzielczość. Za którymś razem, jak ustawił 1024x768 to monitor zaczął wydawać z siebie ciche, ciągłe dźwięki (takie same jak przy zmianie rozdzielczości, tylko że ciszej i w nieskończoność; w odstępach około 0.7s). Ekran jest cały czas czarny, a dioda monitora miga ciągle zielonym światełkiem. (normalnie najpierw jest zielona, potem na około 2 sekundy pomarańczowa i dalej podczas pracy cały czas zielona)

Monitor VGA Acer 7156e, odświeżanie ustawione na 75Hz w każdej rozdziałce, wyprodukowany w 1996.

Ktoś miał podobny/taki sam problem?
Bardzo byłbym również wdzięczny za zbliżoną cenę naprawy w serwisie. (po weekendzie oddam do naprawy)

Ostatnia modyfikacja: 06.05.06 14:09
[#2] Re: Monitor wysiadł ;(

@El Amigos, post #1

To nic takiego. padło odchylanie, i przetwornica sobie próbkuje. koszt naprawy - do 100zł, zależy od serwisu. ;)

[#3] Re: Monitor wysiadł ;(

@MinisterQ, post #2

Myślisz że opłaca się naprawiać dziesięcioletni monitor?
[#4] Re: Monitor wysiadł ;(

@Grzegorz Kraszewski, post #3

To przede wszystkim zależy od użytkownika, i od tego jaka była jakość obrazu... Ja osobiście bym się mocno zastanowił w takiej sytuacji nad jakimś panelem.

[#5] Re: Monitor wysiadł ;(

@MinisterQ, post #2

To nic takiego. padło odchylanie, i przetwornica sobie próbkuje.

Gdyby nie to ze zrobiłes sobie coś takiego:

To bym sugerował że

[#6] Re: Monitor wysiadł ;(

@El Amigos, post #1

Mam na zbyciu czternastke nie az tak stara (99/2000) bym ja oddal Tobie, ale troche daleko....nie da rady. Ale z serwisem to bym na Twoim miejscu sobie odpuscil...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem