kategoria: Sprzęt
[#1] Monitor Dell 2001FP
Cześć, ostatnio mój Ami-wyświetlacz umarł i dlatego zakupiłem coś w zamian na czas naprawy. Po przejrzeniu wielu tematów na zagranicznych forach mój wybór padł na monitor Dell 2001FP, który łyka obraz PAL na wejściu D-SUB, ma ekran LCD 20" w formacie 4:3, kilka różnych wejść, itd... W końcu mogę używać WB w niedrgającej rozdzielczości i grać na tym samym urządzeniu. Jednak jest małe ale - mianowicie po przełączeniu się ekranu WB na ekran gry, w rozdzielczości PAL, ekran ten nie jest wycentrowany, tylko jego część jest przesunięta poza widoczny obszar. Po wejściu do menu i wybraniu opcji przesuwania obrazu, obraz od razu wskakuje na środek. Niepożądany efekt jest pokazany na zdjęciu. Moje pytanie brzmi czy ktoś z forumowiczów też ma taki monitor i zauważa ten problem? Pytam, bo monitor kupiłem używany i nie wiem czy czasem nie jest uszkodzony.

Obraz przesunięty:

Po scentrowaniu:
[#2] Re: Monitor Dell 2001FP

@gegu, post #1

mam dokładnie to samo na monitorze philipsa, niestety te częstotliwości są po za specyfikacją i taki jest efekt uboczny, są monitory które potrafią jeszcze do tego wyświetlać jakiś warning w OSD przez cały czas, także i tak jest nieźle

Ostatnia aktualizacja: 29.06.2014 19:16:53 przez Kilos
[#3] Re: Monitor Dell 2001FP

@Kilos, post #2

Hmm, dziękuję za odpowiedź, miałem nadzieję, że jednak jest uszkodzony
[#4] Re: Monitor Dell 2001FP

@gegu, post #1

Właśnie namierzyłem taki monitor i zastanawia mnie, jak będzie działał z Amigą 3000. Na moim EIZO i HP oraz na Philipsie obraz nie jest rozciągnięty na cały ekran, tzn. u góry jest czarny pas z drgającą linią o wysokości "jednego" piksela.
[#5] Re: Monitor Dell 2001FP

@SuperBuster11, post #4

Witam mam taki sam monitor i właśnie interesowało by mnie podłączenie do niego Amigi. Ja dorwałem 2 sztuki za 75zł xD więc posiadam 2 takie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem