[#1] cd32 a CD-R
Wiatm .Mam nastepujace pytanie.
Czy od pakowania w cd32 plytek CD-R z gierami np. bardziej szkodzi laserowi ?.Czy tez nie ma to wiekszego znaczenia.
[#2] Re: cd32 a CD-R

@staiger, post #1

Nie wiem, ale mój psx cały czas czyta płytki CD-R (najlepsze że nie mam przeróbki... eh ten swaptrick ^_^ ) i jakoś mu nie szkodzi

[#3] Re: cd32 a CD-R

@staiger, post #1

Tak. CD32 ma zabezpieczenie antypirackie - uzywajac piratow na cdr laser co jakis czas odbija sie i moze to wywolac przepalenie soczewki i pozar w calym domu.

[#4] Re: cd32 a CD-R

@reactor, post #3

A tak na powaznie to jeszcze nigdy nie slyszalem aby CDR zaszkodziala laserowi CD32, no chyba ze to jest tania zle wywazona plyta, to wtedy zaszkodzic moze na caly naped.

[#5] Re: cd32 a CD-R

@reactor, post #4

Dzieki ;].Pytanie bylo czysto profilaktyczne ;].
Ale mam jeszcze jedno czy nie macie moze rozpiski portu Joya z cd32?
Zakupielem pada do CD32 i ktory poprostu niema kabla i musze go dosztukowac lacznie z w tyka.
[#6] Re: cd32 a CD-R

@staiger, post #5

Nie mam rozpisku portu. Najlepiej kup nowy pad

[#7] Re: cd32 a CD-R

@reactor, post #3

Mordujesz chłopie, normalnie mordujesz na amen.
BTW Ja gdzies czytalem, że pożar tylko w pokoju?! - cieklawe kto ma racje?

[#8] Re: cd32 a CD-R

@staiger, post #5

:D a gdzies ty kupil pada bez kabla stary?

[#9] Re: cd32 a CD-R

@Eith, post #8

kupilem cd32 z dwoma padami 2gi byl jako bonus tyle ze mial uszkodzony kabel tz. nie ma wtyczki rs232 reszta jest .
[#10] Re: cd32 a CD-R

@staiger, post #1

Witka. Nie ma znaczenia jakich plyt uzywasz,laser "meczy" sie tak samo. Pewnie wiecej pracuje jak plyty sa porysowane. A jezeli padnie to nie ma problemu,to bardzo popularny laser - KSS-210A, kosztuje cos kolo 20-30 pln:)

[#11] Re: cd32 a CD-R

@gorzyga, post #10

A jezeli padnie to nie ma problemu,to bardzo popularny laser - KSS-210A, kosztuje cos kolo 20-30 pln
Wiecej informacji na temat wymiany lasera w CD32 na tym forum - http://cd32.ltd.pl/forum/viewtopic.php?t=5

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem