kategoria: Programy
[#1] Poszukuję czcionek ISO
Po prostu, bez bawełniania w owijkę.

Poszukuję bitmapowych czcionek w ISO, do MorphOS'a, szczególnie tych o stałej szerokości, ale nie tylko ;)
[#2] Re: Poszukuję czcionek ISO

@Skrzyp, post #1

Jeśli bitmapowe to może pasują te od polskich locali dla klasyków? Jest oddzielne archiwum z czcionkami ISO. Tu można sprawdzić.

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2014 12:10:25 przez tOMashBe
[#3] Re: Poszukuję czcionek ISO

@tOMashBe, post #2

Tak, ale te już mam ;P
Jest ich trochę bardzo mało, i brakuje m.in. XEN w wersji ISO
[#4] Re: Poszukuję czcionek ISO

@Skrzyp, post #3

No fakt, jest tylko parę sztuk. To przekonwertuj sobie np. TransFontem, można dowolną czcionkę nim przerobić.
[#5] Re: Poszukuję czcionek ISO

@tOMashBe, post #4

Kiedyś bawiłem się Transfontem, przerabiałem bodajże z AmigaPL na ISO-PL. Wykorzystywałem nieco poprawiaoną tablicę kodową z YAMa.

W sumie dobry temat na mały artykuł do PPA, myślę.
[#6] Re: Poszukuję czcionek ISO

@tOMashBe, post #4

To konwertuje z AmigaPL do ISO, czy z TTF do bitmapy?

Poza tym, Wy na mosie to byści tylko konwertowali - jak ostatnio pytałem, czy jest modplayer na mosa, to ktoś do mnie napisał, żebym se konwertował do empetrójek A jak portuję software, to hurrr durrr skandal, bo należy wynajdywać koło od nowa i pisać własny soft :P
[#7] Re: Poszukuję czcionek ISO

@Skrzyp, post #6

TransFont zmienia kodowanie znaków, zobacz na Aminecie. Tylko pliki ze stronami kodowymi trzeba wziąć z YAMa (ale nie z każdej wersji działają).

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2014 14:18:34 przez tOMashBe
[#8] Re: Poszukuję czcionek ISO

@Skrzyp, post #1

Podrzuciłbym Ci kilkadziesiąt krojów mojego autorstwa, lub moich konwersji na ISO-PL, ale ne wiem, czy nie będziesz się brzydził - pod WinUAE je robiłem.
[#9] Re: Poszukuję czcionek ISO

@tOMashBe, post #7

No i ja planuje za pomocą TransFonta pozmieniać czcionki APL do ISO. Tylko tablicy konwersji znaleźć nie mogę. Potem jeszcze konwersja lokalizacji i cały system w ISO będzie.
[#10] Re: Poszukuję czcionek ISO

@QkiZ, post #9

Tablice konwersji pasują z Yama, jak chcesz mogę później sprawdzić z której wersji działają na pewno.

Juz napisałem w drugim wątku o ISO.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2014 11:28:02 przez tOMashBe
[#11] Re: Poszukuję czcionek ISO

@APC74, post #8

Oj, weź wrzuć wszystko - to i tak będzie używane pod MorphOSem :D

No i zostawisz dla potomności :P
[#12] Re: Poszukuję czcionek ISO

@Skrzyp, post #11

[#13] Re: Poszukuję czcionek ISO

@APC74, post #12

Dzięki, zassałem sobie :)
[#14] Re: Poszukuję czcionek ISO

@APC74, post #12

Dzięki za priv i wiadomość w temacie.
[#15] Re: Poszukuję czcionek ISO

@APC74, post #12

Również poszukuję większej ilości fontów ISO (mam te 3 na krzyż z LocalePL). Wrzuci ktoś paczkę jeszcze raz? Dzięki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem