[#1] yam i mejle
jak w yamie ustawię, aby przy ôciâganiu poczty nie kasowaî mejlów z serwera

[#2] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #1

Przeca przy wyswietlaniu listy meilow masz Tylko odbierz, mozna to tez ustwiac na stale dla danego konta w Ustawieniach.

[#3] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #1

Normialnie, wchodzisz do ustawień YAM-a i jest tam opcja przy ustawieniach wybranego konta...

[#4] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #1

Wchodzisz do ustawien YAMa, zakladka TCP/IP, w czesci "Odbieranie poczty POP3" jest marker "Kasuj poczte na serwerze".
Wystarczy do odznaczyc.
[#5] Re: yam i mejle

@Phibrizzo, post #4

ale ôlepy jestem, no dziëx za pomoc. a tak btw to czy jest jeszcze jakiô dobry klient poczty, czy yam jest najlepszy :)

[#6] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #5

Ja teraz używam dwuch " YAMa 2.4p1 " i "SimpleMail 0.29 " Obydwa chodzą dobrze. Pozdro

[#7] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #5

Tutaj piłeczka do R-Tea będzie :) bo kiedyś R-Tea chciał mnie przekonać do SimpleMail, ale z lenistwa nie dałem się namówić. Jakby to powiedział R-Tea: przydałby się program pocztowy łączący zalety SimpleMail i YAM'a.

[#8] Re: yam i mejle

@Piotr Myszkowski, post #6

ale czy czasem SimpleMail nie jest tylko na Pegasa. jest wersja na klasyka

[#9] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #8

SimpleMail jest zarówna na OS 3.x, OS 4.x jak i MorphOS:

http://simplemail.sourceforge.net/index.php?body=downloads

[#10] Re: yam i mejle

@QkiZ, post #1

A ktora masz wersje? :P
[#11] Re: yam i mejle

@Andrzej Drozd, post #10

już problem rozwikłany :D

[#12] Re: yam... [ciach] czy SimpleMail ?

@BagoZonde, post #7

He.. he... no właśnie, YAMkowi brakuje obsługi wielu kont przy wysyłaniu poczty, a SimpleMail ma IMHO przekombinowane GUI zarówno te głowne jaki i te w oknie prefsów - widać tu wyraźnie ślepe naśladownictwo klientów poczy z windy.
Aktualnie od paru miesięcy używam SM ale już mi się tęski do YAMka, już tak z 10 razy się przesiadałem i za każdym razem myślę że to już na stałe... :D
[#13] Re: yam... [ciach] czy SimpleMail ?

@R-Tea, post #12

racja :D własnie sie przesiadłem z YAMa na SimpleMail

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem