kategorie: A1200, A500, A600
[#1] Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?
Witam. Stworzylem w sonix 2.0 sekwenje której da się słuchać. Zapisałem ją, mam teraz plik .smus .. i nie wiem jak go 'wyeksportować' do mod/ innego amigowego. Do tego chcialbym się jescze zapytać, czym otworzyc anim5/anim5 z dzwiekiem?
[#2] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #1

link szczególnie smus2mod powinien Cię zainteresować.

Animka z dźwiękiem na A600 z 1MB RAM?
Mooooooże FXPlay, ale wątpię...
[#3] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@APC74, post #2

Mysle przyszlosciowo-kupuje 1mb chip+4romy(w tym 3.1 ktorego bede uzywal) do mojej ami.
*half-offtopic* polecasz wb 3.1? Moze apki(w tym ten odtwarzacz) będą lepiej chodzily? */half-offtopic*

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2014 22:33:32 przez redstonecraftpl
[#4] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #3

Przy odtwarzaniu animek bez dźwięku właściwie nie ma problema, bo jest np. BigAnim (wymaga AOS3) czy HDANim itp., odtwarzające animacje bezpośrednio z dysku. Przy animkach z dźwiękiem potrzeba przynajmniej 68020 i dużo RAM - no chyba, że coś naprawdę prostego/małego da się odtworzyć w FXPlayu lub Sound2Motion... Chyba, że jest jakiś "wykręcony" odtwarzacz Anim+sound odtwarzający bezpośrednio z HD, ale raczej będzie wymagał AOS3 (i jego asyncio.library).

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2014 23:02:21 przez APC74
[#5] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@APC74, post #4

Hmm, czyli bad apple nie pojdzie.. a jest moze mod z muzyką z bad apple?
[#6] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #5

Żeby poszło BadApple potrzebowałbyś odtwarzacza obsługującego kodek H264 i procka 68060 albo lepiej PPC. Tak, czy siak poza zasięgiem A600.
[#7] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@APC74, post #6

Aha ;)
Edit: a to smus2mod bedzie mi na a600 dzialac?

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2014 09:39:05 przez redstonecraftpl
[#8] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #7

Będzie, ale nic Ci to nie da, bo smus jest tak niekompatybilny z modem jak tylko można. Jak chcesz moda to pisz w Protrackerze i tyle.
[#9] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@cholok, post #8

Dobra, pobiore sobie też protrackera :), ale ze smus'em też spróbuje.
[#10] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #9

Protracker nie ma zapisu nutowego, tak jak to jest w programie Sonix. Zależy jak bardzo autorowi zależy na tej formie pisania muzyki.
Był jakiś program który zapisywał w formacie mod ale miał także edytor nutowy. Niestety w tej chwili wyleciała mi jego nazwa. Może komuś się przypomni..
[#11] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@Rafał A-3000, post #10

Edytor nutowy ma jeszcze Deluxe Music, ale nie wiem czy zapisuje w mod.
[#12] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@Rafał A-3000, post #10

Moze byc bez nut. Co do smus2mod, to nie wiem jak dodac instrument.
[#13] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@Rafał A-3000, post #10

Jak chcesz zapisywać MODy to najlepiej zobacz OctaMEDa Pro (i jego Notation Editor) - zrzut ekranu.

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2014 17:04:52 przez tOMashBe
[#14] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@APC74, post #6

A po co mu kodek H264. Koledze za pewne chodzilo o odtworzenie animacji BadApple w Anim5 ktora jest na forum w HydeParku.
[#15] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@Phibrizzo, post #14

Hej! Tak, o tą animke mi chodziło. Μógłby ktoś dać cały set libów potrzebnych do instalacji protrackera? Mam mui.

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2014 18:17:05 przez redstonecraftpl
[#16] Re: Sonix 2.0 - *.smus i jak otworzyc anim5?

@redstonecraftpl, post #15

Witam. doszedł mi ram, moze z 2mb chip by sie dalo odtworzyc w czyms anim5? ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem