[#1] HDD 2,5" i jego grubosc
Witam! Potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Zaczelo sie tak. Od dawna juz poluje na dysk Seagate 2,5" 2,1GB na allegro. Raz byl taki moj wymarzony, ale akurat kasy nie mialem:(. Teraz jest inny, ale ma grubosc chyba 17 mm. Da rade takiego na sanki polozyc w obudowie i spac spokojnie?
[#2] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@remas_lex, post #1

[#3] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@Korni, post #2

Hehe:D. To kupuje! Dzieki!
[#4] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@remas_lex, post #3

Witam ponownie. Zakupilem dysk. Ma on 17mm. Ale mam maly problem...:/. Kupilem gorne ekrany i sanki i... nie wiem gdzie te sanki wcisnac, zeby dobrze pasowaly. Moze glupie pytanie, ale nie chce nic powyginac albo popsuc. Jesli ktos moglby mnie poinstruowac (najlepiej okraszajac to zdjeciami) to bylbym wdzieczny. Probowalem na wiele sposobow i nie wiem jak to wcisnac.
[#5] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@remas_lex, post #4

Jesli dobrze pooglądasz płyte główną zauważysz (pomiędzy romami a pciamcią) podłużne otwory zametalizowane po bokach - 4 sztuki; w nie wkładasz sanki z przodu nizsza stroną z tyłu wyzsza, ale to chyba oczywiste.
Dysk wkładasz w sanki i montujesz śrubkami; kabel dysk <-> port ide jest długi na około 8-10cm(o ile dobrze pamiętam). I voila.

[#6] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@11MASTEr, post #5

No to powstaje u mnie kolejny problem, mianowicie dlugosc kabelka:/. Mam gdzies okolo 3-centymetrowy, ale z tym sobie juz poradze. Dzieki za pomoc i pozdrawiam!
[#7] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@remas_lex, post #6

moze i pasuje 3cm - napisałem o ile pamietam :)
powodzenia

[#8] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@remas_lex, post #4

Tylko pamiętaj, że najpierw ekrany, a później sanki ;) A kabelek 3cm to jest ok.
[#9] Re: HDD 2,5" i jego grubosc

@11MASTEr, post #7

Hehe. Juz wiem co robilem zle. Kladlem sanki do gory nogami:D. Nie przyszlo mi do glowy ze powinno byc odwrotnie. Teraz wszystko ladnie sie zlozylo i jestem zadowolony. Dzieki za pomoc:].
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem