[#1] PPC i BVision w desktopie?
Witam.
Czy to możliwe i da się upchnąć ppc+bvision w standardowym desktopie?
Pomijam kwestie cieplne i zasilania, poprostu czy jest to możliwe.
Oczywiście zabieg typu klawiatura na zewnatrz z góry odpada.

Pozdrawiam.
[#2] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #1

Jeżeli pytacz czy fizycznie wejdzie to tak, wejdzie, nie wiem czy wejdzie BV.
Ale nie bagatelizuj sprawy zasilania i chłodzenia.

[#3] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #1

Tak,BVizja i Powerka wejdzie do standartowej obudowy,nawet Marek Pampuch tak miał,ale tak jak napisał Prince problemem może być zaśilanie oraz temperatura.
[#4] Re: PPC i BVision w desktopie?

@waldiamiga, post #3

Lekceważył na pewno nie będe. O zasilanie już się postarałem, z chłodzeniem też myślę że jakoś sobie poradzę. Na razie chodzi mi o sam fakt, czy to się poprostu zmieści.
[#5] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #4

Cholera, już wiodzę że się nie zmieszczę...
http://perso.wanadoo.fr/skull-erm/Gfxs/IMG_0011.JPG
do środka mam wciśnięty napęd slim i dysk 3,5"
Chociaż, gdybym tak wymienł dyskcz na 2,5" i wsunął go pod
cedeka, to może i coś by z tego było... :D
[#6] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #5

Ten screen... niezły hardcore :) Ja tam nie mam takiego burdelu w desktopie Tańczący banan

[#7] Re: PPC i BVision w desktopie?

@Malin, post #6

Burdel nie burdel, ważne że działa i da się zamknąć w desktopie.
Co do powerki to czy wersja najwolniejsza (tj. 040/25 i 603/160)
grzeją się mniej od szybszych wersji?
[#8] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #7

040/25 grzeje się mniej niż 040/33 nie mówiąc już 0 040/40, ale chyba takich PPC nie było. 060/50 powinno wytrzymać w desktopie, jak PPC te lepsiejsze to nie wiem.
[#9] Re: PPC i BVision w desktopie?

@elt, post #8

Witam.
Karty z procesorem 68040 grzeja sie bardziej od tych z 68060.
Dlatego na te 40-stki sa zalozone blaszki i duze wiatraki.
Po zalozeniu takiej karty turbo z 040 do obudowy desktop nie da sie zamknac dolnej klapki i destopa nalezy podniesc lekko do gory i podstawic cos pod nozki.
Co do napedow to proponuje wyjac flopa na zewnatrz na jego miejsce dac HDD i powinien tez sie zmiescic CD slim.
Pozdrawiam

PS. W najblizszym czasie bede robil super-upakowanie A600 w desktopie. Czekam tylko jeszcze na brakujace czesci.
[#10] Jest możliwe i świetnie się spisuje

@sebar27, post #1

Najlepiej, aby PPC było z 060, wtedy obejdzie się bez chłodzenia 68k. W przypadku karty z 040 raczej będzie potrzebny cooler. Najlepszym rozwiązaniem jest taki, jaki widać na prototypie karty AmiJoe na www.amiga-hardware.com. Jakiś czas temu dawało się takie kupić także u nas tu i ówdzie. On ma 5mm całkowitej grubości, więc po wycięciu otworu w klapce od trapdoora idealnie się z nim licuje. Chłodzenie BVision rozwiązać można przez przyklejenie przyciętego na odpowiedni wymiar radiatora od 486 i dołożenie małego wentylatorka - takiego, jakie były standardowo na kartach Apollo1240. Takie wentylatorki można dostać w sklepach z częściami elektronicznymi. Niestety, są droższe od przeciętnych.
[#11] Re: PPC i BVision w desktopie?

@Malin, post #6

moze dlatego ze nic tam nie masz synku?

Ostatnia modyfikacja: 09.05.06 23:26

Ostatnia modyfikacja: 09.05.06 23:41
[#12] Re: PPC i BVision w desktopie?

@sebar27, post #1

da sie, ja mam do tego jeszcze kontroler fastata w desktopie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem