[#1] stacja dyskietek - problemik
Dostalem stacje dyskietek chyba przerobiona z peceta, ma ona jednak problem z dyskietkami HD - trzeba zaklejac drugi otwor, zeby dzialaly prawidlowo. Stacja to ALPS. Czy ja moge cos z nia jeszcze zrobic, zeby tych otworow nie zalepiac?
[#2] Re: stacja dyskietek - problemik

@lysyzastary, post #1

Masz po prawej stronie czujnik obecności dyskietki, możesz jego spróbować zakleić. Lub wy lutować go na stałe i zewrzeć kawałkiem przewodu.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2014 14:21:45 przez Skiba
[#3] Re: stacja dyskietek - problemik

@Skiba, post #2

ok, dzieki, tak zrobie.
[#4] Re: stacja dyskietek - problemik

@Skiba, post #2

Ja ma jedną stacje przerobioną "na próbę" Mitsumi D359M3. Po zwarciu cyną pinów czujnika stacja przestała działać. Musiałem rozlutować. Wydaje mi się, że po przerobieniu tej stacji - ten czujnik zachowuje się tak jakby dzięki niemu komputer wiedział czy w stacji jest dyskietka, czy nie ma.
[#5] Re: stacja dyskietek - problemik

@robertos231, post #4

Jesteś w błędzie. U Cibie trzeba było by ten przełącznik wylutować i nic nie zwierać.
Są po prostu mikrostyki typu NC i NO. W jednym wypadku po wylutowaniu trzeba zewrzeć, a w drugim nic nie robić.

Od tego czy jest w stacji dyskietka jest inny czujnik.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2014 14:52:55 przez jarob
[#6] Re: stacja dyskietek - problemik

@jarob, post #5

A faktycznie, dziękuje za podpowiedź. Sprawdzę to późnej na na mojej stacji dyskietek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem