[#5]
Re: Kolejne pytanie lamera :D
@Rodzyn,
post #1
Cześć,
Po co się tak męczyć kabelkiem?. Wkładasz dysk z Amigi do PC . Odpalasz WINUAE mountujesz dysk z Amigi. Zakładasz Katalog na PC Np. Amiga, w którym będziesz miał ADF-y, moduły, dema, programy, Mountujesz go jako drugi dysk. Odpalasz WINUAE, po czym startujesz z dysku Amigowskiego system (oczywiście po uprzedniej konfiguracji zbliżonej do twojej Amigi).Po odpaleniu Workbencha powinien pojawić się dodatkowy dysk (katalog założony na PC).Uruchamiasz menadżera plików Np Filemaster (ja miałem z nim problemy przy przenoszeniu plików) lub DirectoryOpus, który u mnie działał bez problemów. Przenosisz to, co potrzebujesz z uczciwą! prędkością na dysk z Amigi . Wyłączasz WINUAE i PC. Zakładasz dysk zpowrotem do Ami i cieszysz się życiem, albo i nie jak coś sknocisz :D
Nie jest to tak bezpieczne jak kabelek, ale dużo szybsze. Jęsli nie masz opanowanego Emulatora, to może masz jakiegos kolegę w pobliżu, króry mógłby Ci pomóc.
Wybór należy do Ciebie Kabelek albo WINUAE :D
Opisałem tą operacje bardzo ogólnie więc jeśli któryś z Kolegów na Forum chciałby rozwinąć temat to może coś dodać od siebie.:D
Sam postawiłem od zera cały system na PC pod WINUAE i ku mojemu zdziwieniu odpalił bez problemu na mojej A1200 oczywiście nie obyło się bez małych konfiguracji, ale teraz wszystko jest w normie :D Jeszcze kilka lat temu zostałbym wyklety za to, że jakaś część z Amigi dotkneła Puszki (PC).
Pozdrowienia dla wszyskich na Forum
mic
Amiga 1200 Escom, ROM 3.1, 2MB chip(w standarcie :D), 8MB fast Elbox (dalej nie mogę zdobyć wymarzonego Blizzard 1230/50

), HD 1.6, Monitor Commodore 1084s