[#1] Instalacja systemu na hdd A1200
Cześć wszystkim. Mam Amige 1200 w towerce i niedawno dostałem do niej dysk 1,2 Gb 2,5 cala. Chciałbym podłączyć do tego cd-rom 52 i zainstalować system. Na razie chciałem sobie popykać w starsze gry przez whd load.
Dawno już nie bawiłem się amigą ięc niebardzo pamietam co i jak. Mam problem z dyskietką do instalacji twardego dysku bo mi nie działa.
Największym problemem jest brak myszy którą gdzieś zgubiłem.
Może ktoś ma jakąś myszkę amigową na sprzedaż.
Robiłem interfejs ps2m ale nie działa mi, jak zrobię go na płytce drukowanej to może zadziała.
Chciałbym jakieś wskazówki co do instalacji. Workbenca mam w wersji 3.0.
Na forum czytałem że najłatwiej można zainstalować system pod winuae ale
nie mam jak odczytać romu na dyskietkę(brak programu).

[#2] Re: Instalacja systemu na hdd A1200

@Dzban, post #1

A nie łatwiej przejrzeć archiwum? Problem już wiele razy rozwiązywany. A jeśli chodzi o mysz, to możesz awaryjnie posługiwać się klawiaturą.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem